Volkswagen passat variant 2.0 CL: Airco werkt niet

Bouwjaar: 1993

Mijn airco werkt (helaas) niet!

De pomp wil niet aanslaan. Lampjes aircoknoppen branden normaal, aanjager verandert van toon, pomp airco draait niet (via snaar wel aandrijving), toerental zakt niet, ik hoor geen relais of wat dan ook, geen lekkage aan het circuit.

Volgens de garage waarschijnlijk een elektrisch probleem. Weet iemand wat ik kan controleren of proberen? Zijn er speciale zekeringen, relais, bekabeling, etc die ik kan vervangen of controleren? En waar zitten die dan, en wat voor nummer hebben die eventueel? De vraagbaak geeft niks prijs over de geheimen van de airco.

Het wordt steeds warmer! Graagt jullie advies!

Martijn7407

Geplaatst door Martijn7407 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jolletje (0) PRO, 19 jaar geleden

Alle zekeringen gecontroleerd.
En het relais gecontroleerd.
Groeten Eddie Fast

Martijn7407 (0), 19 jaar geleden

Beste Eddie,

Zekeringen in de standaard houder heb ik gecontroleerd. Zijn er nog meer zekeringen?

Het relais zou best wel eens het probleem kunnen zijn. Ik weet echter niet welk relais(-nummer) het is. Ik hoor nl. ook niks klikken bij het inschakelen van de airco.

Weet jij dat?

Groet Martijn.

jolletje (0) PRO, 19 jaar geleden

Beste martijn
Moet ik even uitzoeken

Groeten Eddie

Martijn7407 (0), 19 jaar geleden

Beste Eddie,

Als jij eea kunt achterhalen, heel graag!!

Onder het stuur (zekeringkastje) zitten een stuk of acht relais, maar ook onder de moterkap (naast/boven) accu, zitten er nog een stuk of drie. Op andere plekken heb ik er nog geen kunnen vinden.

Groet Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.