Volkswagen passat: benzinegeur bij gebruik aanjager

Bouwjaar: 1992

Hoi

Mijn passat 1992 geeft sinds kort een benzinegeur als de aanjager aan staat. Koud of warm maakt niet uit. Komt vooral voor als je met draaiende motor stil staat.

Iemand een idee?

Erik

erikm2868

Geplaatst door erikm2868 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JanT5138 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens even naar de carterontluchtings-slangen. Die willen in de loop der jaren nog wel eens scheuren en dan krijg je echt stank in de auto.

erikm2868 (0), 19 jaar geleden

Bedankt Jan.

Ik ben net uitgebreid in de motorkap gedoken en heb ontdekt dat bij de vorig reparatie (rubber tussen carburateur en motorblok was volkomen stuk) de benzineleiding niet goed op de carburateur gezet was. De slangklem zat wel vast, maar de slang was na 12 jaar zo uitgelubberd dat ik er eerst een stuk af moest snijden. Lekt dus nu niet meer.
Verder was na de vorige luchtfilterwisseling de kap niet goed gesloten. (filter zat ertussen geklemd). Ik vermoed dat hierdoor de benzinelucht aangezogen werd.

De slang die jij noemt was overigens ook aan vervanging toe. Er zat inderdaad een scheurtje in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.