Volkswagen Touran 2011: Auto ruikt

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: CFJ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 125

hallo Forum experts,

afgelopen september motorproblemen gehad in buitenland. Motormanagment lampje ging branden ( oranje ) en temperatuur liep flink op. Storing in buitenland uit laten lezen, een van de lamba's was niet meer lekker. Deze is daar gereset en zo ben ik teruggereden naar NL.
Thuis naar eigen garage gegaan om lamba te vervangen.
Ook voor deze wissel af en toe een flinke rookpluim uit de uitlaat ( bij koude maar ook warme motor ). Daarnaast ruikt de auto vaak wanneer ik deze parkeer en langs de auto loopt. Dit na een korte of lange rit. Vloeistoffen en dergelijke zijn allemaal gecheckt en zelfs vervangen.
Iemand enig idee waar ik naar kan kijken? Auto is uitgelezen maar hier geen zaken waarneembaar.

ericslim

Geplaatst door ericslim (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (965) PRO, 2 jaar geleden

Lijkt er op dat regenereren niet helemaal goed gaat , hoe is de staat van het roetfilter , wat wordt er gemeten qua drukverschil over het filter , lambda verhaal klopt dat wel , verwacht ik meer bij een benzine uitvoering.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.