Volkswagen Touran 2008: Knallend geluid

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BMY, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 103

2 maand geleden is bij onze auto de distributieketting gesprongen. Dit gebeurde in de 3 maanden garantie van de autogarage waar wij onze VW touran hebben gekocht. Dit is dan ook netjes opgelost en is er een gereviseerde motor in gekomen. Echter na 1 maand te hebben gereden komt er nu een knallend geluid onder de motorkap vandaan. Dit gebeurt met een warme motor starten (lichte knal).
En bij optrekken (meer vermogen) met een harde knal.

Enig idee waar te beginnen met zoeken ?

RandyT

Geplaatst door RandyT , lid sinds 2 weken geleden

9 Reacties

oldford PRO, 2 weken geleden

Je hebt 6 maanden recht op de "wettelijke" garantie en kostenlose reparatie door de verkoper.
Dus maar weer terug naar die verkoper.
Zie: https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-confo...

RandyT, 2 weken geleden

Deze garage was geen bovag garage.

    Maakt niks uit voor de "wettelijke" garantie. Daar vallen alle bedrijven onder (of ze willen of niet). - oldford PRO, 2 weken geleden

Hans4040 PRO, 2 weken geleden

Het beste is om terug te gaan naar die garage, want er zit ook garantie op reparatie.

RandyT, 2 weken geleden

Heb de garage dan gister ook een email gestuurd. En gevraagd het probleem op te lossen. Heb hiervan nog niks vernomen (Pinksterweekend). Hopelijk krijg ik hiervan snel reactie op.

RandyT, 2 weken geleden

Heb vandaag contact met de garage gehad. Helaas zijn ze failliet en valt er niks meer te halen. Iemand nog tips?

dutch123, 2 weken geleden

Filmpje op youtube doet vermoeden dat er onverbrande benzine in de inlaat danwel uitlaat komt die dan daar verbrand. Ik weet niet of dat wijst op een lekkende klep of een defecte ontsteking.

    Bougies en bobines heb ik al laten checken. Verder is de auto uitgelezen en heeft geen foutmeldingen. Vreemd aand dit alles is dat ik goed 15min voor de eerste keer een horende knal net getankt had. - RandyT, 2 weken geleden

harry4203 PRO, 2 weken geleden

er zit toch zeker geen diesel of rotzooi in? miss eerst tank eens leeghalen en vullen met goede brandstof voor de zekerheid.

RandyT, 2 weken geleden

Zeker geen Diesel. Rotzooi durf ik niet te zeggen. Brandstoffilter uit voorzorg ook meteen vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.