Volkswagen Touran 2012: Verwarming, schutbord & olievuldop

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAY, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Beste wensen allemaal!
Wie kan mij even op weg helpen?
Ik ben een beetje in de war omdat ik door de bomen het bos niet meer kan zien.

1- De verwarming blaast koude/bijna lauwe lucht bij stationair draaien. Bjj gas geven wel warme ( maar niet bepaald hete) lucht. Ik heb geen lekkage oid van het koelvloeistof.
Ik vermoed de kachelradiateur, maar weet niet zeker. Hoe kan ik dit testen bij deze wagen? En waar zit dit onderdeel?

2- onder de motorkap laat het bekleding/hitteschild los nadat er een marter op bezoek was. Hoe kan ik dit weer degelijk tegen het schutbord plakken??

3- de olievuldop krijg ik met behoorlijk veel moeite los (vacuum??). Na het terugplaatsen gaat het makkelijker los. Waar zou dit door kunnen komen en kan het kwaad? Ik las wat over carterontluchting (oid), kan deze verstopt zitten en is het makkelijk te vervangen?

Alvast bedankt ✌🏼

Adnanb

Geplaatst door Adnanb (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1610) PRO, 3 jaar geleden

Het kan zijn dat je waterpomp niet goed werkt , schoep los op de as , of het electrische waterpompje werkt niet of niet goed .
Bekleding vast zetten is lastig , zit met een paar metalen drukkers vast als het kapot is , lijmen bv.
Bult op draai je los als de motor niet loopt neem ik aan , vacuüm is er dan niet .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.