Volkswagen Polo: Automaat

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo, we hebben sinds vorig jaar een probleem met onze Polo (72.000 km). Wanneer je rijdt wordt met een flinke bonk de automaat naar een lagere versnelling geschakeld. Het voelt alsof je door een onverwachte diepe kuil in de weg rijdt. Het komt onregelmatig voor en bij alle snelheden. Uitgelezen bij VW-dealers in Duitsland (we kwamen terug van vakantie) en Nederland gaf geen enkele foutmelding. Uit pure ellende de automatische bak laten vervangen, schakelbrein en de regelunit. Nog steeds is het probleem niet opgelost. Ben zo langzamerhand teneinde raad. Kan iemand mij helpen? Dank jullie wel.

vanschooten2006

Geplaatst door vanschooten2006 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Rob als vooral bij terug schakelen het geluid zich voordoet is er dan geen motorsteun defect .Bandenlichter er tussen en kijken. De uitlaat kan ook tegen het subframe komen. Als toetje de binnenste homokineten. Bij de wissel van de bak kreeg je toen een ander of je eigen maar gereviseerd? De nieuwe schakelen in het begin wel eens wat ruw, wat naar verloop van tijd verbeterd. Wat voor olie hebben ze er in gedaan? VW is vaak gek van een eigen product. Succes.

vanschooten2006 (0), 14 jaar geleden

Punt, onbedoeld en onverwacht gewoon op de snelweg, schakelt de bak met geweld terug naar een lagere versnelling. Je schrikt je echt rot. Daarna schakelt de bak meteen weer op. Ik heb een gereviseerde bak laten monteren.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Dan zou ik er direct mee terug gaan . Volgens mij een comp .fout. Groetjes.

vanschooten2006 (0), 14 jaar geleden

Ja, wat dacht je? Eerst bak en schakelbrein laten vervangen - probleem niet weg, daarna computer laten vervangen - probleem nog niet weg. Het stomme is, de 2 VW dealers waar de auto is uitgelezen hebben ook geen idee waar het aan zou kunnen liggen! Erg frustrerend allemaal. Het probleem wordt zelfs in het instructieboekje van de auto omschreven, en nog weet niemand mij van VW te vertellen wat het probleem is. Mijn hoop is nu dat iemand het euvel herkent/gehad heeft en mij op weg kan helpen naar de oplossing. Dank voor je reacties.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als het geen electronische probleem is zal het toch in de bak zelf zitten..

Ik neem toch aan dat ze wel de bak hebben uitgelezen, en niet alleen het motormanagment ???? Want anders zie je nog niet wat je moet zien..

vanschooten2006 (0), 14 jaar geleden

Stefan, weet ik niet. Ik ga er vanuit dat een dealer dat wel doet bij versnellingsbakproblemen. Goede tip; ik ga dit met de dealer bespreken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.