Volkswagen Polo: Start problemen bij warme en koude start (niet de accu)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 sdi

Mijn auto start slecht. nu met het koude weer is het natuurlijk vaker aan de orde dan normaal, hierbij een kleine historie:

Auto maakt al een jaar of 2 een slippend geluid bij de start. koud, warm, vochtig, droog het maakt niet wat de omstandigheden zijn. het slippende geluid is ook niet bij elke start aanwezig. Het slippende geluid was al aanwezig voor de distributie vervangen was (incl. waterpomp) naar mijn weten worden dan ook alle banden,rollen en riemen vervangen of in ieder geval gecontroleerd en op de juiste spanning gebracht.

Op de kop af is er 2 jaar geleden een nieuwe accu ingegaan (was op weg geholpen door de ANWB met een accu die zijn beste tijd gehad had, kwam toevallig gelijk uit met zn afspraak voor de distributie) dit heeft de problemen niet verholpen net zo min dat alle banden etc. bij de distributie vervangen of op spanning zijn gecontroleerd.

Nu met het heerlijke koude weer heeft hij het zwaar, start soms pas na 3x. Helaas vandaag kreeg ik hem vanochtend helemaal niet meer aan de praat, draaide heel traag door met het starten en op een gegeven ogenblik begon ook het olielampje te branden en te piepen.
na een paar uur toch maar weer geprobeerd en ja hoor hij startte weer alsof er niets aan de hand was (wel met dat slippende geluid)

auto heeft nu 245.000 km gelopen. Kan iemand mij vertellen wat er nu aan de hand is?

brompotje

Geplaatst door brompotje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cgv (0), 14 jaar geleden

Laat je startmotor eens goed nakijken.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Dus de startmotor deed het wel alleen draaide hij te langzaam rond?
Kan inderdaad aan de startmotor zelf liggen of misschien aan de dikke pluskabel of een slechte massa kabel/massapunt.

cgv (0), 14 jaar geleden

Het kan zjn dat je startmotor vervuild is van binnen, en dat deze gaan goed contact maakt van binnen, komt geregeld voor, ook je plus en masse kabels even goed controleren op corosie.Ik weet niet of er bij jullie in de buurt iemand is die startmotors en dynamo's reviseerd!

brompotje (0), 14 jaar geleden

[quote=ricky]Dus de startmotor deed het wel alleen draaide hij te langzaam rond?
Kan inderdaad aan de startmotor zelf liggen of misschien aan de dikke pluskabel of een slechte massa kabel/massapunt.[/quote]
Klopt, draaide te langzaam rond. na een paar uur startte hij weer wel. Maar waar komt dat slippende geluid vandaan?

cgv (0), 14 jaar geleden

Als hij dat geluid alleen maakt met starten, dan is het de startmotor die nog even doordraaid. (Kan het natuurlijk niet met zekerheid zeggen als ik het niet gehoord heb)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.