Volkswagen kever: benzinemeter ineens naar leegstand

Bouwjaar: 1975

hallo toen ik vanochtend een paar kilometer gereden had en ik gelukkig nog wist dat er nog en halve tank benzine inzat gebeurde ineens iets raars de benzine meter die in mijn kilometer teller zit begon ineens naar leeg te lopen ik ben uitgestapt om te ruiken bij de tank en om te zien of hij lekte dit was niet het geval dus ben gewoon doorgereden weet iemand waar ik na zoeken moet en of ik dit zelf kan verhelpen alvast bedankt.

caravan308

Geplaatst door caravan308 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

PBleeker (0), 20 jaar geleden

Is de draad achterop de meter niet gewoon los gegaan ?
Zit de draad nog achterop de meter , de draad volgen tot aan de tank.
Tussen de tank en meter kan een breuk zitten.
Of de vlotter in de tank heeft het begeven.

Petervh (0), 20 jaar geleden

Of de spanningsstabilisator is defect. Deze kun je vinden achterop de meter.
Groet en succes Petervh

H&k (0), 20 jaar geleden

Het eenvoudigst is: Zet contact aan,trek de draad bij de tank even los, en houd die tegen massa. Kijk op de meter of die nu vol aangeeft. Zo ja: monteer de draad weer op de vlotter. Leg even een extra draad aan massa en aan de grondplaat van de vlotter. Kijk weer op de meter? geeft ie nu de juiste waarde aan, dan is de massadraad van de tank de boosdoener. (breuk/roest..)
Je kan ook rechtstreeks massa aan de meter hangen. voor of na de spanningstabb. .....zo zal je een beetje moeten speuren waar het probleem zit....
Succes!

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

9 van de 10 keer is het het vlotterelement bij een kever. Niet te repareren, gewoon vervangen. Hij raakt verrot door condens in de tank. Nog goed en nieuw te krijgen bij elk bedrijf dat in keveronderdelen doet. Misschien zelfs nog wel bij de dealer.....

succes

caravan308 (0), 20 jaar geleden

ik ga de diverse tips proberen bedankt allemaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.