Volkswagen Golf III : brandstofverbruik

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hoi, ik ben frank en nieuw op deze site. Nu heb ik een vraag,ik heb een golf cabrio met een 1.8 motor 75 pk en rijdt redelijk veel snelweg maar het brandstofverbruik is amper 1 op 10. Is dat normaal of is dat teveel? De motor loopt verder goed trouwens.

Geplaatst door

frank000 (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik weet niet of dat normaal is, het is ook afhankelijk hoe je de auto gebruikt (veel stad/snelweg gebruik), en of de auto ook goed op bedrijfstemperatuur komt. als je te veel met je rechter voet trapt op de snelweg dan neemt het verbruik natuurlijk toe.

Je kan via de link als je kenteken invoert de Voertuiggegevens van je auto bekijken, misschien staat het verbruik erbij vermeld

https://www.rdw.nl/Ovi/Paginas/Default.a...

Tiguan 0
badge

14 jaar

1 op 10 zou je toch wel moeten halen..

En daarbij is 75 pk niet echt veel in vergelijking met het gewicht van de auto.

Je zou hem eens kunnen laten uitlezen, misschien is er een probleempje met de lambdasonde of temp sensor koelvloeistof.

Het ligt natuurlijk ook aan diverse factoren die Tiquan ook al aangeeft.

stefan84 0

14 jaar

Ik reed met mijn golf 3 ongeveer 1 op 12 in de binnenstad bij rustig behandelen van de auto. Probeer eens te schakelen tussen de 2000 en 3000 toeren en relaxt optrekken.

Mvg.

bkr22 0

14 jaar

Elke motor is anders, dus met elkaar vergelijken kun je ook niet doen.

Gr Stefan

stefan84 0

14 jaar

ik heb ook zo eentje met 90pk verbruik 1 op 10 in de zomer kap open doe er nog maar 1 liter per 100km bij erg zuinig is dat niet maar wel leuk.

Hooghe jozef 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.