Volkswagen Golf: Brandstofverbruik

Bouwjaar: 1990

Ik heb een golf 2 cl 1.6, en hij zuipt veel te veel naar m'n zin: 1 op 9. Dan kan ik toch net zo goed een VR6 2.8 kopen, die zuipt niet veel meer toch? Ik geef best veel gas, maar wel als ik rij, dus dan maak je toch kilometers. Kan het misschien dat hij brandstof lekt als ik rij? (lekt in ieder geval niet als ik stilsta)
Of is het gewoon normaal als je rond de 5000 toeren overschakel dat hij dan dit loopt?
Alvast bedankt..

Michiel7805

Geplaatst door Michiel7805 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Frank3197 (0), 19 jaar geleden

Dat kan heel goed, tank je auto maar eens vol en schakel dan over rond de 3000 toeren. Maakt in het optrekken niet zoveel uit, zo'n 1.6 is sterk genoeg onderin. Weet bijna zeker dat je dan makkelijk 1 op 11 haalt.

Michiel7805 (0), 19 jaar geleden

Ja, misschien is dat wel beter. Kzal het es probere, maar toch echt goedkoop lopen doet zo'n ding dus nooit als ik het goed begrijp, ondanks dat ze maar een inhoud van 1,6 liter hebben. Maar in ieder geval bedankt...

Frank3197 (0), 19 jaar geleden

Heb het bij een collega nagevraagd, heeft zelf ook een golf met een 1.6 Hij haalt makkelijk 1 op 13 a 14.
Laat eens weten hoe het is gegaan! Ben benieuwd.

Michiel7805 (0), 19 jaar geleden

Ja, volgens de boekjes is het gemiddelde verbruik 1 op 13,5!! Hij geeft misschien heel weinig gas, ik ben het nu ook aan het proberen, maar het ziet er nog niet naar uit dat het ontzettend veel helpt. Maar ik kan het natuurlijk pas zeggen als ik weer ga tanken en dat duurd nog wel een weekje. Maar je weet niet zeker of het normaal is dat hij veel zuipt als je zoveel gas geeft?? Want anders lekt hij misschien toch!? Hoihoi...

KristofD (0), 19 jaar geleden

Ik heb ook een golf 1600 en ik zit gemiddeld rond de 5 liter verbruik, als er veel autostrade bijzit kan het zelfs achterin de 4 liter zitten, ik ben niet echt een rustige chauffeur maar ik beul de motor ook niet af.
Raar dan dat jij zoveel verbruikt.
Bij 5000 toeren schakelen vind ik maar iets raar want dan zit hij al 200 toeren/min in het rood en een diesel heeft zo goed als geen trekkracht meer bij hoge toeren.
Als je schakelt bij een 3800 toeren ongeveer zul je veel sneller optrekken.

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is misschien een beetje raar, maar bij mijn golf 2 (1.8i) loopt de kilometer teller ongeveer 10% te langzaam, waardoor ik in het begin ook dacht dat ie meer verbuikte. Dit is dus niet zo, maar als je het berekent lijkt het wel zo.

ennovations (0), 19 jaar geleden

Idd misschien is het de kilometer teller die iets te langzaam rond gaat.
Een vriend van mij heeft net een andere auto gekocht maar de banden van zijn oude auto heeft hij over laten zetten. De banden passen prima op de velg maar het rubber is net iets minder dik als eigenlijk zou moeten. Hierdoor loopt de kilometer teller te hard. Misschien is het tegenovergesteld bij jou aan de hand....

kees6216 (0), 19 jaar geleden

filters al eens vervangen(lucht en brandstof)?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.