Volkswagen II: lager versleten?

Bouwjaar: 1989

Ik heb nu tot 2 keer toe het rechterwiellager vervangen omdat hij zo'n ontzettend zoemend geluid maakte tijdens het rijden. Het probleem is nu nog steeds niet verholpen. Kan het soms in de versnellingsbak zitten?

funkyduck

Geplaatst door funkyduck (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

kan ook de andere kant wiellager zijn, is soms slecht te horen welke het is , de auto is net een klankkast. versellingsbak kan ook. maar kan ook heel goed een band zijn die een bijgeluid geeft.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,

een wiellager is simpel op te sporen.

draai flink aan een wiel en hou je hand op de achter-as aan de kant van het wiel dat je wilt gaan controleren,
dan verneem je door het gevoel of hij stuk is of niet, ook kun je luisteren als het wiel draait ( dan hoor je hem een beetje rauw lopen. ( ook nooit te veel vet aan een nieuw lager doen ) en niet te strak zetten..?


paul,

Pim 328 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit geldt bij een achterwiellager. Maar bij een voorwiellager is het wat moeilijker te horen, dit omdat hier assen aanzitten. En als ik de tekst zo lees gaat het hier over een lager geluid voor.

Achteras is normaal gesproken heel goed te horen, als deze kapot zijn.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,pim

voor moet je wel kunnen vernemen met het rijden en door bochten.!

paul,

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

toch blijf ik er bij dat het soms lastig is om te horen welke van de voorste 2 het is. maar dit geluid kan ook heel goed een band zijn omdat het wiellager immers al 2 x is vervangen en het geluid blijft. of de andere kant ligt er uit of een band doet dit geluid. lijkt mij als de versnellings bak dit doet, het dan een zingend geluid geeft.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je de wiellagers beide keren zelf vervangen?? Deze moeten namelijk zorgvuldig met passende stempels ingeperst worden. Sla je ze er middels hamer en beitel methode in zijn ze standaard al te barsten. Door de dunne buitenring is het bijzonder belangrijk het lager goed recht in het gietwerk van het fusee te persen.

Ik heb zelf wel eens een setje gemaakt om het wiellager uit te persen met een dik draadeind en goede passtempels. het fusse hoeft dan niet van de auto afgebouwd te worden. Even nadenken en tijd aan besteden, nooit meer lagers stukpersen.

succes

funkyduck (0), 19 jaar geleden

ik heb samen met iemand er tijdelijk een complete poot van een golf III onder gezet en het geluid bleef het zelfde

op de brug hebben we de wielen laten draaien en het lijkt er op dat het geluid toch ergens uit de bak komt. Het gekke is dat je het geluid ook hoort als je de koppeling indrukt of hem in zijn vrij zet.

golf5 (0), 19 jaar geleden

Als eens gedacht aan het toplager waar de prise-as in valt

funkyduck (0), 19 jaar geleden

toplager waar de prise-as in valt? :S
poeh.. dat zegt me niets

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

golf 5, even een vraag, kan de auto ook beginnen te trillen in het stuur als het door jou genoemde toplager niet goed meer is? heb dit al eens gehad bij een vento, die gaf ook een rauw wiellager geluid en trilde ontzettend in het stuur. heb toen andere aanderijfassen geprobeerd en andere wiellagers wat niets oploste. bleef een vreemd verhaal met die auto en is ook nooit opgelost. dus ben eigenlijk wel nieuwsgierig of dat lager deze klacht kan veroorzaken.

golf5 (0), 19 jaar geleden

trillen in het stuur en een rauw geluid kan ook liggen aan kromme remschijven en kromme velgen want dan is het heel goed mogelijk dat je remschijf tegen de remblokjes komen tijdens het rijden

funkyduck (0), 19 jaar geleden

en was is een toplager dan ?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


een toplager zit in een vliegwiel tbv, de koppeling.


paul,

funkyduck (0), 19 jaar geleden

ah... die zit dus helemaal niet in de buurt van de wielen.
en er is er enkel eentje van...

euh domme vraag: zit deze in een koppelingssetje inbegrepen?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,

nee deze zit niet in de buurt van de wielen
maar heeft betrekking tbv, de koppeling.

een toplager zit normaal niet in een setje

maar is los te koop.


paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.