Volkswagen Golf: Climatronic piept en fluit

Vraagje,,,,De Climatronic van mijn Golf IV V5 wil wel eens piepen en zoemen in verschillende fluittonen het is soms net een kerkorgel alleen gebeurd dit bij hoger of lager instellen v/d uit /aan schakelingen van auto of econ, is dat normaal of is hier een storing gaande ik heb nu nog garantie op zodoende.

Met groet,

snowman11002

Geplaatst door snowman11002 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het niet de riem onder de motorkap die aan het gillen is als je de airco aanzet?? Zo ja, is het een Gates riem die er op zit?? Zo ja, flikker hem maar weg en laat er eentje van de dealer of een Conti riem op zetten. Het profiel van de gates riemen komt n.l. niet overeen met het profiel van de poulie's

snowman11002 (0), 18 jaar geleden

Harry daar had ik zelf ook al aan gedacht en heb deze riem samen met de geribte multieriem bij de dealer laten vervangen,en het fluiten blijft en het komt uit het interieur vandaan en niet onder de motorkap da's zeker.Het is net of je een ventilatieklep sterk knijpt dan hoor je dat fluiten ook wel eens bij auto's zonder airco.Kan het niet het compressie schoepenwiel zijn van de arco verdringingpomp of iets derlijks, daar hoor ik ook wel eens van dat deze de klachten geven.


De airco werkt verder normaal en het fluiten is er ook niet altijd aanwezig alleen zoals gezegd bij het uitschakelen van de motor en het opstarten daarvan komt die klacht naar voren met een aantal sec, maar als ik de stand v/d fan iets lager schakeld is het ook over het is net of de druk in het ventilatiesysteem ergens niet goed weg kan.

Gr,

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens naar

1) het interieurfilter (verstopt?)
2) de aansluitingen van de verschillende luchtkanalen.

Als die buizen niet helemaal goed in elkaar gedrukt zitten of schuin, kan je krijgen dat er lucht langs ontsnapt of juist wordt aangezogen.

snowman11002 (0), 18 jaar geleden

Alex >dat filter is pas vernieuwd< en dat er een v/d aanzuigbuizen niet goed in elkaar geschoven zijn lijkt mijn sterk omdat ik de eerste eigenaar v/d auto ben en het geheel nog nooit open is geweest zodoende.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het kan evt in de fabriek al "mis"gegaan zijn, maar het zijn slechts suggesties. Had je er ook al last van voordat het filter is vervangen??

Ben benieuwd wat het is als je de oorzaak weet.

Succes

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het zou ook kunnen dat het de lagertjes van de aanjager zijn, probeer het eens door de toerentallen van de aanjager te veranderen. (met de bediening van de klima)

Maar, als de auto nog garantie heeft, is het dan niet het probleem van de desbetreffende dealer??

snowman11002 (0), 18 jaar geleden

Een lagertje v/d de aanjager zou wellicht kunnen maar ik vermoed het niet,omdat het geluid daar niet naar is,het geluid is als een ontsnappende luchtstroom in hoge en lage tonen die door een te kleine opening word geperst of zoiets.Maar voordat de dealer zich over deze klacht gaat buigen wil ik voordien wel graag info hebben.en tevens is het leerzaam voor andere VW techneuten.

snowman11002 (0), 18 jaar geleden

Het interieurfilter bij deze auto waar zit die precies onder de motorkap soms of achter het schutbord - of in de auto - ik heb geen idee wie weet het wel dan hoor ik het graag.Het zou immers kunnen dat de filterbox daarvan niet goed afgesloten is bij filter verwisseling dan krijg je ook valse lucht aanzuiging met fluittoon,,het was naar een eigen suggestie!

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Meestal in het interieur t.h.v het dashboardkastje. Daarachter zit vaak het kachelhuis met aanjager.

en met die filterbox; dat is dus waarom ik vroeg of het voor de filterwissel ook al aanwezig was.

Ben nog steeds benieuwd naar de oplossing

snowman11002 (0), 18 jaar geleden

Ja was toen ook al aanwezig alleen minder,nu is het met regelmaat ik moet het nog even nakijken of de filterbox wel goed dicht zit naar de dealer brengen kan pas na mijn vakantie zodoende,, ik hou je op de hoogte,,

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

ok, have a nice holiday

snowman11002 (0), 18 jaar geleden

Het fluittoontje is plotsklaps verdwenen en alles werkt weer normaal zonder bijgeluiden,wat het nu geweest is geen idee.

Arlon (0), 17 jaar geleden

Jammer (natuurlijk goed voor jou) , ik had graag willen weten wat de oorzaak was. Ik heb namelijk hetzelfde probleem (en noch steeds).

Hopelijk dat het bij mij opeens ophoudt

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=audia4]Het zou ook kunnen dat het de lagertjes van de aanjager zijn, probeer het eens door de toerentallen van de aanjager te veranderen. (met de bediening van de klima)

Maar, als de auto nog garantie heeft, is het dan niet het probleem van de desbetreffende dealer??[/quote]
hier ga ik in mee..

paul,

Arlon (0), 17 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=audia4]Het zou ook kunnen dat het de lagertjes van de aanjager zijn, probeer het eens door de toerentallen van de aanjager te veranderen. (met de bediening van de klima)

Maar, als de auto nog garantie heeft, is het dan niet het probleem van de desbetreffende dealer??[/quote]
hier ga ik in mee..

paul,[/quote]
Dit biedt geen oplossing. Hij blijft (af en toe) fluiten

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Arlon][quote=paulkelder][quote=audia4]Het zou ook kunnen dat het de lagertjes van de aanjager zijn, probeer het eens door de toerentallen van de aanjager te veranderen. (met de bediening van de klima)

Maar, als de auto nog garantie heeft, is het dan niet het probleem van de desbetreffende dealer??[/quote]
hier ga ik in mee..

paul,[/quote]
Dit biedt geen oplossing. Hij blijft (af en toe) fluiten[/quote]
oké

zoals je weet? stuurt de climatronic bepaalde regelkleppen aan bv onder dicht / boven open ect, het zou goed kunnen dat een regelklep niet goed sluit/hapert... en de boel beflikkert enzo doende op een kiertje komt te staan...

paul,

snowman11000 (0), 17 jaar geleden

Bij mij is deze klacht ook weer terug...wel in iets mindere maten vooral bij het uitzetten van de motor en bij het starten met de clima aan zijn er iets minder problemen maar hij kan nog steeds mooi fluiten en grommen..ik ben nog steeds benieuwd.

Gr, Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.