Volkswagen Golf V: Code van RNS MFD2 altijd nodig??

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi

Ik ben in het bezit van een RNS MFD2 radio/navigatie. Nu lees ik op het forum diverse mensen die de code zoeken etc. Nu heb ik in mijn auto onlangs de accu vervangen dus zou je verwachten dat er om een code wordt gevraagd (heb ik overigens niet) maar de radio deed het daarna nog perfect. Nu wil ik binnenkort de radio demonteren om sommige toetsen weer netjes zwart te maken. Maar zal na het monteren de radio het weer zonder problemen doen? De situatie is vergelijkbaar met een auto zonder accu maar bij het demonteren en later weer monteren van de radio gaat dit mogelijk toch nog iets verder intern de radio. Kan ik eventueel nu de code -in de huidige situatie- ook nog uit laten lezen, dit om problemen in de toekomst te voorkomen. Is het denkbaar dat er helemaal geen code in deze radio zit? Gaarne advies.

ad_boer

Geplaatst door ad_boer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 11 jaar geleden

Even bij de dealer langs om de diefstalcode uit te laten lezen en te printen dan heb je hem voor altijd.

ad_boer (0), 11 jaar geleden

Benny hartelijk dank voor het advies. Blijf ik toch een zitten met de vraag waarom ik geen code nodig had toen de accu vervangen werd? Zit er wel altijd een code op?

Benny Vee (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik weet niet anders dat er altijd een code op zit.
Ik denk dat hij langer spanningsloos moet zijn.

ad_boer (0), 11 jaar geleden

heeft 9 uur zonder stroom gestaan, maar ga wel je advies opvolgen. Misschien dat iemand anders hier nog iets zinvols over kan zeggen.

ad_boer (0), 11 jaar geleden

Uitlezen heeft geen code opgeleverd, sterker nog de radio vraagt niet nooit om een code. Inmiddels gehoord van andere bezitters dat er "deskundigen" zijn die dit uitzetten van de code voor je kunnen doen. Schijnbaar heeft mijn radio ook eens zo'n behandeling ondergaan. Ik heb wel gemerkt dat na loskoppeling de radio heel even om een code vraagt maar dat het opstarten daarna door gaat. Probleem kan worden gesloten.

martijn v o (0), 11 jaar geleden

Code heb je alleen nodig als je de radio in een andere auto zet.

ad_boer (0), 11 jaar geleden

Hallo Martijn, dat zou mijn situatie en vraag verklaren. Mijn opmerking over die deskundige hoorde ik van een verkoper op marktplaats die dezelfde radio als die ik bezit te koop aan bood. Die persoon vertelde me dat er bij hem na een ingreep geen code meer nodig was en dat er meer radio's zonder code te koop waren. Jouw opmerking over mijn situatie lijkt dan ook zeer goed mogelijk. Ik heb de afgelopen week de radio er wel 3 keer uit gehaald i.v.m. opknapwerk en nooit werd om een code gevraagd. Dank voor de opmerking.

ad_boer (0), 7 jaar geleden

Weliswaar laat, maar na verkoop van de radio onlangs, is duidelijk geworden dat je de Code alleen nodig hebt als je de radio in een andere auto zet. De koper van de radio heeft via zijn garage de code opnieuw aangevraagd.

Hans4040 (305) PRO, 7 jaar geleden

Na 3 jaar toch nog een oplossing....bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.