Volkswagen : Cruise control

Probleem met een nieuwe TDI 66 kW. We hebben deze auto voor een klant besteld en deze wilde perse cruise control. Geen probleem dachten wij, dat is bij de dealer zo in te bouwen en te programmeren.

Vanmiddag een berichtje dat deze auto een computer heeft die geen cruisecontrol toestaat. Men kan hem niet programmeren.

Verantwoording hiervoor ligt bij d dealer, dus die moeten nu een nieuwe bestellen, maar is er hier iemand die voor deze auto een oplossing weet? Komt dit vaker voor, want de nieuwe staat op voorraad en misschien kan daar de cruise control ook niet opgebouwd worden en zijn we weer 4 weken verder?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (145) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Probeer deze jongens eens : http://fullspeed.to/marja . Op de site schrijven ze dat iedere TDI van CC kann worden voorzien.
Bovendien zou het probleem opgelost kunnen worden door het moduul in de stuurkolom (dus niet de ECU) te vervangen door een wel geschikt exemplaar.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit kun je wel degelijk inbouwen in deze auto, je moet alleen (zoals jan al zei) het stuurkolommoduul en de handel vervangen. daarna even coderen en klaar is Siem. Overigens moet bij de meeste wagens het stuurkolommoduul vervangen worden, het is dus meer uitzondering dan regel dat dit niet hoeft te gebeuren. dit omdat een wagen zonder CC simpelweg een ander moduul af-fabriek wordt gemonteerd.

suc6

RobV10143 (0), 18 jaar geleden

Heb het bij een caddy gedaan, stuurkolomregelapp., Centr electrische kast en div. bedradingen. verv. en dan ook coderen dus is wel even een klusje, maar je kunt setjes gewoon bestellen bij de dealer

Siem Bijman (145) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reakties jongens. De dealer gebeld met het verhaal dat het toch zou moeten lukken om op deze auto een cc te krijgen. Maar ze hadden al een andere auto van Pon binnen en daar lukte het hen wel. Probleem voor mij dus opgelost, maar voor de dealer is het een waardevolle tip, die ze zelf kunnen opvolgen of niet.

F._Kormelink (0) PRO, 18 jaar geleden

Hmm, was net bezig om een caddy van 2000 ahu motor te voorzien van cruisecontrol, iemand nog de pen posities op de 68 polige stekkers ergens liggen? De stekker onder de stuurkolom ontbreekt helaas.
Alvast dank

Henkjan_80 (0) PRO, 18 jaar geleden

Voor de Caddy is het schema hetzelfde als de Golf 3. Kijk anders even op:
http://www.tdiclub.nl/images/download/Ha...
Als je dan iets naar beneden bladerd zie je het schema staan voor de Golf. Pen 34,35 en 66 moet je gebruiken. De draadkleuren staan er wel bij
Succes!

Timtdi (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik neem aan dat dit schema ook te gebruiken is voor een Seat Cordoba 1.9TDI AGR uit 2000?

Henkjan_80 (0) PRO, 17 jaar geleden

Weet ik niet zeker. Ibiza '99 met afn wil wel is hetzelfde schema. Ik denk wel dat het wil.
Succes!

Timtdi (0) PRO, 17 jaar geleden

Weetje toevallig ook of de aansluiting voor de cruise-control achter de relaybox zit dan?

Henkjan_80 (0) PRO, 17 jaar geleden

De golf 3 had een stekker achter de zekeringkast liggen. Een cordoba denk ik niet, een ibiza zowieso niet. ik ga ervan uit dat een cordoba hetzelfde is als een ibiza dus dat het bovenstaande moet werken. na inbouw wel even (laten) activeren

Timtdi (0) PRO, 17 jaar geleden

Er ligt geen stekker achter de zekeringkast!. Dus heb maar draden getrokken naar de ecu. Maar nu het aansluiten nog! Heb het schema uit autodata (vw golf) geprobeerd. Werkt niet! Daarna het schema uit dit topic gebruikt, werkte ook niet! Heeft iemand een idee hoe ik de boel dan wel moet aansluiten zodat het werkt? Of moet ik de dealer maar vragen om een schema te faxen?

p.s. het gaat dus om een Seat Cordoba 1.9TDI 66kw AGR uit 2000. ''Stella'' uitvoering dus zonder boordcomputer of airco!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.