Volkswagen PASSAT: cruise control hapert soms

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AHU, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 66

Sinds kort merk ik dat mijn cruise control af en toe voor een halve seconde uitvalt. Ik zie dan ook dat de toerenteller even dipt en daarna wordt er weer gas gegeven. Het is altijd maar voor een halve seconde, maar het treedt vooral op als ik zo'n 125 km/u rijdt (2900 toeren). Als ik 135 km/u of 85 rijdt dan gebeurt het niet of een enkele keer.
Als ik bijvoorbeeld 2900 toeren ga rijden in de 3e versnelling dan merk ik geen dipjes, maar wellicht valt het dan ook minder snel op door de lagere snelheid.

Zonder gebruik van CC heb ik nergens last van.

Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

passsat

Geplaatst door passsat (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

jaker (0) PRO, 7 jaar geleden

Betreft het een originele cc?.
Zou hem dan uit laten lezen koppeling of remschakelaar lijkt mij uitgesloten want dan valt de cc geheel uit en moet je hem opnieuw aanzetten.

passsat (0), 7 jaar geleden

Het is een originele CC.
Geheel uitvallen gebeurt niet.
Ik zal laten uitlezen en laten weten, maar ik hoop dat er wat uit komt...

passsat (0), 7 jaar geleden

Wordt trouwens uitgelezen binnenkort bij een Bosch garage d.m.v. Bosch KTS-500-serie.
Moet die dat goed kunnen?

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Dat weten ze in de Bosch garage wel....als het niet kan doen ze het niet, lijkt mij.

passsat (0), 7 jaar geleden

Ze gaven al wel aan dat zaken mbt CC altijd erg lastig zijn, maar het gaat mij er meer om of dit apparaat bijvoorbeeld voldoende is. Of je iemand treft met voldoende expertise over betreffende onderwerp is niet altijd zeker natuurlijk.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Je zal met live data moeten gaan rijden als de storing zich voor doet. Dan is het wel te vinden lijkt me.

Mvg Diagnoseoplocatie.nl

passsat (0), 7 jaar geleden

Met uitlezen hebben ze niets kunnen vinden.. Omdat ik zonder wat meer zekerheid ook niet maar zo in allerlei onderdelen (en arbeid) wil investeren denk ik toch dat ik het beste kan laten uitlezen met live data tijdens het rijden. Deze garage was daar niet zo bedreven in werd tussen neus en lippen door wel aangegeven. Weet iemand wellicht een goed bedrijf welke dit soort zaken vaker op locatie doet en er wat meer gespecialiseerd in is dan een gemiddelde garage in de buurt van Zwolle/Deventer?

passsat (0), 7 jaar geleden

Of wellicht iets verder weg, dan rijd ik wel een stukje..

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Heb je zelf al op internet gezocht?

passsat (0), 7 jaar geleden

Heb wel wat gezien, maar die zijn behoorlijk ver rijden. Wellicht heeft iemand ook een goede ervaring met een bedrijf/persoon in de buurt van Zwolle/Deventer. Vandaar de vraag.

passsat (0), 6 jaar geleden

Monteur heeft gereden en tegelijkertijd uitgelezen; geen fouten geconstateerd. Monteur heeft EGR klep gereinigd, maar dit heeft helaas niet geholpen...

passsat (0), 6 jaar geleden

Uiteindelijk kwam ik via een ander forum op iemand uit die aangaf wat de oplossing zou kunnen zijn, omdat hij hetzelfde met dit type Passat had meegemaakt. De oplossing was de CC schakelaar vervangen :-D Voor een paar tientjes klaar dus! Rijdt weer als een zonnetje!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.