Volkswagen Passat: distributie riem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 ATJ

Hallo,
Heren Professionals

Ik heb onlangs een Passat TDI 115 pk Type motor ATJ bouwj.2000 gekocht.Er staat nu 182000 km op,dus ik dacht het zal moeten vervangen worden.Heb al bij de dealer een afspraak voor aanstaande donderdag,Alle draaiende onderdelen incl. waterpomp.Echter als ik onder de motor kap kijk zie ik een sticker orig. vw waar op staat dat de riem om de 60000 vervangen moet maar de dealer zegt om de 90000 km.Ik heb ook de onderhoudshistorie van de oude eigenaar en de eerste keer is hij op 90000 vervangen.Wat denken jullie hierover.Origineel stickertje zegt 60000km,,,de dealer zegt 90000km.Ik ben een beetje verward nu.En nog een vraagje is deze motor nou wel met een pompverstuiver of niet?????
Wacht met spanning af op de reacties.Groeten SISSI uit ROTTERDAM

sissi

Geplaatst door sissi (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

interval distributieriem is 90.000km, 60.000km staat voor de mulitriem.. dit type motor is idd een pompverstuiver.

paul,

sissi (0), 17 jaar geleden

Hardstikke dank voor de info, Paul.Weet jij mischien ook wat het verschil is tussen Atj en Afn motor.Heb al een keer een Afn gehad van 110 pk.Ik lees op internet over pompverstuivers e.d. daarom vroeg ik ook ernaar,maar weet het verschil dus niet.Alvast dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.