Volkswagen golf tdi 110pk: egr afdichting

Bouwjaar: 2000

Hallo iedereen,

Kk wil bij mijn 110pk golf met AFN motor de egr afdichten met een plaatje. Kan iemand mij vertellen of dit plaatje aan de turbo zijde of aan de egr-klep zijde dient geplaatst te worden?

Heeft het plaatsen van dit plaatje ook invloed op het brandstofgebruik? En hoe is de koude start en het rijden met koude motor?? Er wordt immers alleen koude lucht aangevoerd?

Kan iemand mij hier meer info over geven, ik wil namelijk niet nog een keer mijn turbo vervangen omdat het hele variabele mechanisme vastkleeft!!!

gr sander

sander10766

Geplaatst door sander10766 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

sander, in de meeste gevallen is het gaan vervangen van de turbo onnodig, deze turbo kun je gewoon schoonmaken tot alle schoepjes weer gangbaar worden...

paul,

sander10766 (0), 18 jaar geleden

dat de turbo's vaan onnodig vervangen worden is een feit, maar die van mij bleef onjuist werken. Hij is momenteel naar C&E voor een revisie, ben benieuwd of hij dan eindelijk goed is!

Ik zal dan ook latemn weten wat mijn bevindingen zijn.

Nu alleen toch nog een vraagje over die egr afdichting... ik heb enkel een plaatje gemaakt voor tussen de buis en de egr-klep zelf, en dus een normale pakking tussen de turbo en buis.
Is dit juist of niet, of is het beter de afdichting tussen de turbo en de buis te plaatsen???

m.a.w. waar plaats jij dat paul???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.