Volkswagen Kever 1972: Elektrisch probleem

Bouwjaar: 1972, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1303

Beste allemaal,

Recent ben ik nieuwe eigenaar van een super beetle 1303 uit 1972. Modeljaar 1973.

Ik loop tegen het volgende probleem aan, zekering 2 blijft doorbranden. Hierop zijn aangesloten de stads verlichting, rechter achterlicht en de nummerplaat verlichting. Ik heb alle lampen losgemaakt en opnieuw aangesloten om erachter te komen welk component de zekering doet doorslaan echter blijft de zekering dan gewoon goed. Wanneer ik er 10 min mee rijd brand hij door.

Verder zijn mijn interieur licht niet aangesloten en doet mijn achterruitverwarming het niet. Kan dit ermee te maken hebben? Verder valt op dat zekering 2 altijd een 16 amp zekering is geweest terwijl in veel boekjes een 8 amp zekering terug komt.

Het probleem is begonnen bij de reparatie van mijn kilometerteller. Wat nu te doen om zekering 2 niet meer te laten doorslaan?

Groet,
Boekel

boekel

Geplaatst door boekel , lid sinds 2 jaar geleden

1 Reactie

oldford PRO, 2 jaar geleden

Mogelijk is er ergens kortsluiting in de bedrading.
Gezien de reparatie van de kilometerteller zou ik daar in de buurt de 1e controle doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.