Volkswagen PASSAT: EPC

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: APT, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Hoi,

Er is al veel gezegd en geschreven over EPC storing, maar ik kom er niet uit. Bij deze Passat brandt het EPC lampje altijd. Enkele seconden na start geeft de boordcomputer aan Motorstörg werkstatt! Dat verdwijnt wel weer. De auto start en loopt over het algemeen prima, echter houdt hij af en toe wat in op hogere snelheden. Daarnaast slaat hij soms niet lekker aan. Dan moet je lang en vaak starten, voordat hij aanslaat. Vervolgens reageert hij niet of bijna niet op het gaspedaal, loopt onregelmatig en dreigt af te slaan (lijkt een beetje alsof hij verzuipt, maar net niet genoeg om af te slaan). Als ik de auto stil zet en weer start, is het probleem meestal over. Ook als je zelf de auto per ongeluk bijna af laat slaan, door bijvoorbeeld bij optrekken de koppeling te snel op laten komen, pikt hij stationair niet lekker op en blijft slecht lopen. Ook dan geen (of nauwelijks) reactie op gasgeven.
Uitlezen geeft geen foutcodes, MIL brandt niet. Krukassensor vervangen, dat leek even te helpen, maar het probleem kwam terug. LMM vervangen, geen verbetering op inhouden. Iemand nog tips :-)?

RoelV

Geplaatst door RoelV (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 6 jaar geleden

Weet niet of dit heel anders is dan bij de Golf, maar daar zit het probleem vaak in de egr-klep bij een EPC storing.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

EPC betekent electronic power control, m.a.w het elektronisch gaspedaal,cq gasklep,
Deze is mogelijk vervuild,zou ook naar de carterventilatie kijken,vooral de dikke pijp die onder het inlaatspruitstuk op het blok zit gaat vaak stuk(scheurt af)

RoelV (0) PRO, 6 jaar geleden

Hoi Siem en jaker,

Bedankt voor de tips. Jaker, ik weet wat EPC is, carterventilatie is vernieuwd, vanwege een scheur inderdaad. Aangezien deze storing verschillende oorzaken kan hebben, wilde ik niet direct het gaspedaal vervangen. Gasklephuis is gereinigd / schoon voor zover ik kan zien. Gaspedaal kan ik niet schoonmaken neem ik aan. Ik heb nog ergens iets gelezen over slecht contact van de stekker van het gaspedaal?
Nogmaals hij geeft geen foutcode met uitlezen, MIL lamp brandt niet.

Gr. Roel

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Mss de gasklep opnieuw inleren

memos (10) PRO, 4 jaar geleden

Gasklephuis vervangen, als schoonmaken niet helpt is het mogelijk een electonisch probleem in het gasklephuiis zelf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.