Volkswagen Passat: Gaspedaal valt soms uit

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: BLS, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

Hoi allemaal,

Ik heb een Passat staan met het probleem dat het gaspedaal soms uitvalt tijdens gas geven. Het gaspedaal reageert nergens meer op totdat je het gaspedaal helemaal los laat en dan kun je na 3 seconden weer gas geven. De meeste keren komt dit voor bij 1800 tot 2000 toeren. Er zijn gen storingen aanwezig. Het enige wat opvalt is dat in de meeteaardenblokken het "motorkoppel gevraagd" naar 0 valt als het gaspedaal uit valt. Gaspedaal zelf blijft netjes zijn waarde aangeven en lmm loopt langzaam terug. Is er iemand die dit ook al heeft meegemaakt?? Ik heb zo'n beetje alle stekkers waar ik bij kan al losgehad zoals: lmm, EGR, gasklephuis, temperatuursensor van brandstof en roetfilter, lambdasonde, nokkenassensor,zelfs de dynamo en het gaspedaal is ook al vervangen maar hij blijft uitvallen. Ik hoop dat iemand dit ook al eens heeft meegemaakt en mij verder kan helpen.

Mvg Ton de Jong
De Jong autoservice.

De Jong auto service

Geplaatst door De Jong auto service (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Je zal moeten scopen op de gaspedaal sensor zelf en bij de ecm. Vergelijk dit dan met livedata. Zo zie je wat ecu ziet en wat er werkelijk gebeurt. Is er op het scope beeld niks geks te zie en op de live data wel. Dan ecu nalopen/testen. Zijn er wel afwijkingen te zien op het scope beeld zal je de andere kant op moeten zoeken.

Succes

Mvg diagnoseoplocatie.nl

De Jong auto service (0) PRO, 7 jaar geleden

Hoi Diagnoseoplocatie.nl

Het gaspedaal is al vervangen en de ECU is al uitgewisseld met een ECU uit een Leon met dezelfde motor maar dit geeft geen verschil.

Mvg De Jong autoservice

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Daarom zal je het toch echt moeten scopen, er zit ergens ruis op de lijn lijkt me dan.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

arjenhofstra (0) PRO, 7 jaar geleden

Niet meegemaakt, maar zou me er iets bij voor kunnen stellen dat rem of koppelingsschakelaar ongewenst activeert waardoor motorkoppel gevraagd naar 0 valt.
Blijft dan wel vreemd dat gas los en opnieuw gas geven weer voor reactie zorgt.

Verder inderdaad signalen meten zoals diagnoseoplocatie ook al aangeeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.