Volkswagen Touran: Geen aansturing injector cilinder 4

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 BSE BSF (75kw)

Beste Lezers,

Wij hebben hier een vw touran uit 2005 staan met het volgende probleem.

De auto kwam binnen met de storing op 3 cilinders te lopen, na uitlezen bleek de injector van de 4de cilinder open te blijven staan.
Vervolgens hebben we de injector getest door er een plus en een pulserende min op te zetten en de injector tikte NIET dus deze is vervangen.
Toen liep de auto nog steeds op 3 cilinders en bleek de 4de cilinder GEEN aansturing te krijgen op de injector. De constante plus is er wel maar de min puls ontbreekt.

komt dit probleem bij iemand bekend voor? of heeft iemand een electrisch schema zodat ik kan gaan meten bij de ecu etc..

alvast bedankt!!


ps, buiten het motor management lampje brand ook het trationcontrole lampje dit vanaf dat de storing zich voordoet.......

tussenmeer

Geplaatst door tussenmeer (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 9 jaar geleden

Vermoedelijk ECU defect. Staat ook vermeld in de catalogus van Actronics met dit specifieke probleem.

tussenmeer (0) PRO, 9 jaar geleden

wij zijn nog even gaan speuren,nu bleek de puls draad in de kabelboom kapot (zelfde vochtprobleem als skoda)allen bedankt voor het meedenken

tussenmeer (0) PRO, 9 jaar geleden

zoals vermeld zat probleem in kabelboom onder luchtfilter(vocht)

moderator (0) PRO, 9 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is.
Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.