Volkswagen Touareg: geluid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2 v6

Geachte lezers,bij een constante snelheid hoort men een brom die tussen de voorstoelen vandaan lijkt te komen,komt iemand dat bekent voor,auto komt eind van de week maar mischien dat iemand wat weet,dit zoekt wat makkelijker.

Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Lijkt het op de aandrijving die dit geluid veroorzaakt,en in een bocht is het erger?
Zo ja,dan als eerste kijken op de verdeelbak onder de auto welk onderdeelnummer er op de electrische stelmotor zit,dit nummer moet eindigen op een C of hoger,zit er eentje onder die eindigt met een lagere letter dan moet je deze vervangen (niet goedkoop).
En dan komt daarbij dat de ecu van de motor,de ecu van de versnellingsbak en de ecu van de 4-w drive moet worden geupdate.

Hans4045 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Ricky,vandaag gereden met de auto,het lijkt net of het van de linker voorwielzijde afkomt,het geluid verandert niet met het sturen,klant zegt verder dat als de auto koud is er geen geluid is,met de wielen van de grond kan ik geen geluid horen,zou het een lager in de linker ophanging van de as zijn,ik denk zo te zien dat daar een lager in zit.

GR Hans

Benny Vee (0) PRO, 16 jaar geleden

Ben hier ook al eens mee aan het zoeken geweest en toen bleek het probleem te zitten in de lange cardanas naar achter.
Daar zit een lager in die bijgeluid maakt.

thijs11387 (0) PRO, 16 jaar geleden

voor differentieel wil nog wel eens stuk lopen.
olie aftappen en kijken of er veel gruis in zit.

Groet Thijs

Benny Vee (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoe is het hans ?
Heb je het al gevonden ?
Wij leren ook graag !!!

Hans4045 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ben er noch niet mee bezig geweest,ik laat van me horen
.

Hans l

Benny Vee (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij ons was dat een geluid dat leek of er iets aanliep bij de voorremmen of ankerplaat en dit alleen vanaf ongeveer 40 km/uur en als hij warm was.
Ik heb inmiddels al 6 keer zo'n as vervangen voor dit probleem.
Volgens mij zit er nog deelgarantie op tot 5 jaar.
Die punten wat Ricky aangeeft zijn allemaal verwerkt in een terugroepactie die je ook kunt laten uitvoeren bij de dealer als deze auto dat nog niet heeft gehad.

Willy12187 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb dit probleem vaak gezien bij het ophanglager van de cardanas. zodoende ook al vaak vervangen zelfs bij auto's met net 30000 km op de teller. Probeer deze eerst spanningsloos te monteren.
Verder is inderdaad meestal het oude type stelmotor op de verdeelbak de boosdoener. We hebben ook al eens een verdeelbak moeten vervangen dus ik zou in die richting zoeken. succes

Hans4045 (0) PRO, 16 jaar geleden

vandaag even tijd gehad en de olie van de voorste candan bekeken,lijkt wel metaliek verf.

Hans l

thijs11387 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik heb laatst van een goed voor differentieel olie afgetapt en er zit altijd wel iets in, dus pas op met te snel diagnose stellen. Heb je de auto toevallig nog op de brug laten draaien dus dat de wielen draaien, want dan is het vaak ook goed hoor baar als je er onderstaat.

Groet Thijs

Benny Vee (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Willy12187]Heb dit probleem vaak gezien bij het ophanglager van de cardanas. zodoende ook al vaak vervangen zelfs bij auto's met net 30000 km op de teller. Probeer deze eerst spanningsloos te monteren.
Verder is inderdaad meestal het oude type stelmotor op de verdeelbak de boosdoener. We hebben ook al eens een verdeelbak moeten vervangen dus ik zou in die richting zoeken. succes[/quote]
Nee voor in de as zit een soort toplagertje en deze maakt vaak bijgeluid en alleen maar als je iets sneller rijdt.
Maar het kan natuurlijk ook wel wat anders zijn want vanachter de computer kun je moeilijk een bijgeluid lokaliseren.

Hans4045 (0) PRO, 16 jaar geleden

Probleem opgelost,was een lager in het voor dif.

Vriendelijke groet,

Hans l

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.