Volkswagen Touareg: storing lambda sensor en brandstofdampklepje

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2 v6 azz

onze touareg loopt prima, ook de 4gas meting is goed. Toch komt er steeds dezelfde storing terug: Lambdasensor 1 bank 1 regelt niet, en evap klep doorlaat niet in orde. Uitlezen van de 4 lambda sensoren laat zien dat ze alle vier regelen (de 2 voor de kat. regelen in mA en lopen met gas geven gelijk op en af). Kan door een fout in het brandstofafzuigsysteem of het koolstoffilter een foutmelding ontstaan in de lambdasensor. En hoe kunnen we dit controleren, waar zit het klepje en het filter?

Groeten Patrick

trendcars

Geplaatst door trendcars (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk eens of er een update beschikbaar is voor de ecu,vaak worden dit soort storingen hiermee verholpen.

Ricky,

Benny Vee (0) PRO, 16 jaar geleden

Actief koolfilterklepje vervangen.
Dit komt vaker voor door vervuiling.
Volg je slangen en kom je hem vanzelf tegen onder de motorkap. Half uurtje werk.
Filter zit L.A. in de wielkuip maar klepje is meestal de oorzaak.

Patrick8455 (0) PRO, 16 jaar geleden

Was inderdaad het klepje zelf. Omdat de plaatselijke dealer het nummer en het onderdeel niet kon terugvinden hebben we het klepje gereinigd, er was duidelijk te zien dat er iets in zat (leek wel een stukje plastic). Tot nu toe gaat alles goed! Bedankt

Patrick

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Patrick8455]Was inderdaad het klepje zelf. Omdat de plaatselijke dealer het nummer en het onderdeel niet kon terugvinden hebben we het klepje gereinigd, er was duidelijk te zien dat er iets in zat (leek wel een stukje plastic). Tot nu toe gaat alles goed! Bedankt

Patrick[/quote]
Al vaker meegemaakt, onervaren baliemedewerkers weten niet dat het een onderdeel van de brandstoftank is en dus ook bij dat plaatje staat...... Zoeken het bij de inlaatfabriek of bij de elektrische onderdelen; dus in het verkeerde hoofdstuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.