Volkswagen Golf 2001: Generator leeg?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Beste allemaal,

vandaag was ik een aardig stuk aan het rijden met mijn Golf 4. Deze heb ik nu zo'n 3 maandjes.
Echter bij het inladen van een doos die ik bij een winkel had opgehaald, wou ik mijn auto starten, maar gebeurde er niks. De motor hoorde je 1x draaien en dat was het. alles wat met elektronika te maken had stopte ermee. De radio, het klokje op het dashboard resette naar 00:00, de deuren vergrendelden etc.
Ik heb dan ook een familielid opgebeld om even met startkabels langs te komen. Dit werkte, en de auto sloeg aan.
Na een goed half uur gereden te hebben werd het dashboard een soort kerstboom. De ABS ging branden, toen weer het acculampje, het oranje motorstoringslampje, de airbag, ik heb ze allemaal voorbij zien komen.

Nu staat hij hier voor de deur maar start uiteraard niet uit zichzelf. De accu is dus helemaal leeg neem ik aan.
Ik heb een subwoofer met versterker en 2 aftermarket speakers in de kofferbak hangen, maar deze hangen er al sinds ik de auto gekocht heb. Het lijkt me dan ook sterk dat deze de accu langzaam hebben leeggetrokken.
Ik heb de aansluitingen van alle kabels die met de versterker te maken hebben gecheckt en geen een is losgeschoten met bijvoorbeeld het inladen van de doos. Alles zit nog zoals het zat

Morgen zal ik hoogstwaarschijnlijk langs de garage gaan, maar ik vroeg mij af of iemand aan de hand van deze info mij kan vertellen wat er loos is? Ikzelf dacht aan de generator.

Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Ricardo Goud

ricardo_goud

Geplaatst door ricardo_goud , lid sinds 6 maanden geleden

1 Reactie

oldford PRO, 6 maanden geleden

Lijkt mij een probleem met de dynamo, die niet meer bijlaad.
Na reparatie zullen er waarschijnlijk nog een aantal storingen blijven staan (Abs, Airbag) vanwege de te lage accuspanning. Die zullen met een geeigend diagnoseapparaat weer verwijderd moeten worden.

    Ik laat 'm morgen nakijken bij een garage... bedankt voor de snelle reactie in ieder geval! - ricardo_goud, 6 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.