Volkswagen Bora: geronk in het achterwiel

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi

Beste techneuten
Ik heb een vw bora vierwielaandrijving.
Wanneer ik ongeveer 70 km per uur begin te rijden krijg ik achteraan een flink geronk te horen.Is net of het komt uit mijn differentieel maar wanneer ik mijn koppeling indruk zou dat toch moeten minderen? Nu heb ik de wagen op de brug geplaatst en aan de achterwielen gedraaid.dan hoor ik wel een groot verschil in de wielen links en rechts naamelijk het rechtse wiel zoemt veel harder dan het linkse.Dus denk ik toch vooral meer aan een rollager in het wiel zelf.Kan iemand mij dat beamen.
Dank voor jullie reactie

formotion

Geplaatst door formotion (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk een defect wiellager...

paul,

formotion (0) PRO, 17 jaar geleden

Bedankt paul van u snelle reactie
Ik vond het zo raar dat ik het geluid niet echt kon zeggen of dat van links of rechts kwam maar dat zal via de aandrijvingassen( Cardan's) verder lopen dit geronk

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

pak even bv iets van metaal.. geef het wiel een slinger, hou dat stuk metaal tegen het wiellager en luister met je oor aan het andere uiteinde.. op deze manier zoek je het op...

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.