Volkswagen 0: Golf 3 - GL 55 kW - Benzine: gebroken distributie

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 - GL 55 kW

Bij de golf van een vriend van mij is gister de distributieriem gebroken tijdens het rijden (140km/h).

Mijn vraag is hoe groot de kans is op ernstige beschadiging van de kop en kleppen voor deze auto? Het baart me zorg dat het in volle vaart is gebeurt en de kleppen/zuigers dus enorme opdonder hebben gehad.

Ik heb veel aan 8 kleppers van Opel gewerkt daar kan vaak gewoon een nieuwe riem op en gaan. Mocht dat hierbij ook vaak lukken dan ga ik een poging wagen.

Groeten Peter

Peter2111

Geplaatst door Peter2111 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Peter,

Ik denk dat dit einde kop is, er zullen wel wat kleppen op kwart voor half 8 hangen..Opzich wel te repareren hoor, al ligt er eraan wat er precies aan mankeerd en of het nog de moeite waard is voor die man..

Je kan een andere riem erop leggen, en kijk tijdens het rond draaien of hij 'soepel' loopt, zit hij vast, dan is het foute boel.

Je kan ook de nokkenas eruit halen en perslucht op de cilinders zetten bv..

Gr Stefan

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Er zijn modellen waarvan de zuigers de kleppen niet raken,maar bij dit blok weet ik het niet zeker.
Je moet gewoon stomweg een nieuwe riem monteren en die op tijd zetten dan even met de hand ronddraaien en voelen,dan starten en merk je het vanzelf.
Als hij dan niet goed loopt dan compressie meten en dan weet je het.
Daarna volgt de kop verwijderen en dan kijken op welke delen je een maanlandschap ziet,daarna gaan denken.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.