Volkswagen Golf III: versnellingsbakolie bijvullen/peilen?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 101pk aft

hoi allemaal, aangezien ik een stroeve schakeling had, ben ik op nader onderzoek gegaan.

vond een gat op de v-bak waar ik me hele vinger in kon stoppen, kwam er olierig uit...

vond uiteindelijk een plastic dopje op de grond waar ik altijd parkeer, weet niet hoelang die er al lag, en die paste weer op het gat.

kan het zo zijn dat ik bakolie ben kwijtgeraakt door die gat?

en hoe kan ik de bakolie peilen etc

gr

bvd

sjonwa

Geplaatst door sjonwa (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Sjonwa ,de meeste zoniet alle VW bakken hebben pluggen met inwendig zeskant 17 voor aflaten en ook voor vullen. De plaats van de vul/peilplug kan verschillen. Kan zitten bij de linker aandrijfas of voorzijde bak . Doe er niet te veel in . Groeten.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het plastice dopje hoort boven op de bak te zitten, is voor de motor op bdp te zetten bv..

Aan de zijkant zit meestal de vulplug en aan de onderkant de aftapplug voor de olie, maar deze zijn niet van plastic :)

Gr Stefan

sjonwa (0), 13 jaar geleden

Naar aanleiding van een tot op hoogte stelling van de Problemcar moderator, geef ik hierbij uitleg over de situatie, waarom u nog geen reactie van me hebt terug gekregen in dit topic.
-------------

De auto heeft sinds eind eind september stil gestaan, en ik ben er nog niet aan toe gekomen om de motorkap open te gaan doen, dit gaat morgen gebeuren.

bedankt voor dit antwoord, zodat ik het plastic dopje kan plaatsen waar het hoort.

ook bedankt voor de antwoord over het peilen, en aftapplug van de olie, ook hier niet aan toegekomen, zie topic http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... , dat wou ik gaan doen als ik de koppelingsplaat nog moet gaan vervangen, die ligt ook al 3 maanden stof te happen.

nog ter attentie voor de moderator: Ik geef altijd feedback , als ik ook daadwerkelijk weer met het probleem bezig ben, zie ook me andere topics, wij hebben een wagenpark hier staan, waar ik allemaal omste beurt mee sleutel e.d.

Dus ik ben niet de gehele dag met 1 en dezelfde auto bezig ..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.