Volkswagen Golf V: Golf 5 kortsluiting bedrading van aanhanger geen Spanning stekk

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0TDI

Beste,

Ik heb een probleem:

Afgelopen weekend bezig geweest met de opbouw van een aanhanger.

Toen ik met de verlichting van de aanhanger bezig was (aangekoppeld aan de Golf en de stekker van de aanhanger zat ook aangesloten) maakte ik in een fractie kortsluiting met de bedrading (stom stom stom maar gebeurd)

Nu doet de verlichting op de aanhanger helemaal niets meer.

Na controle blijkt dat er op stekkerdoos die op de auto zit helemaal geen spanning meer staat. (daarvoor wel)

Alle zekeringen in de Golf gecheckt en allemaal in orde. (ook die onder de motorkap voor de zekerheid gecheckt ook hier alles oke) Heb voorin bij de zekeringenkast ook geen losse zwevende zekeringen kunnen ontdekken.


Uiteindelijk de binnenafwerking in de kofferbak los gemaakt (linkerzijde) en daar kwam ik de 2 kastjes tegen van de trekhaak waar de kabelbomen samen komen en gemonteerd zitten.

Ook zat hier een soort ORANJE stekkertje met aan het uiteinde een soort zekering (ZIE FOTO's) ( maar met 3 pootjes) is dit een condensator/weerstand/speciale zekering of iet dergelijks die kapot is gegaan ? of weet iemand wat er misschien aan de hand kan zijn.

Bedankt alvast voor het meedenken en eventuele oplossingen.

Groet

Berry

[img]http://up.picr.de/10251779xa.jpg[/img]

[img]http://up.picr.de/10251780eq.jpg[/img]

Frontera3444

Geplaatst door Frontera3444 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt op 2 diode's en heb dit eigenlijk nog nooit gezien op de kabels van trekhaak maar ik doe er ook weinig moet ik zeggen. Maar je zegt dat je geen zekering stuk hebt? Je zou zeggen van wel na deze actie haha. Kijk eens achter de zekeringkast binnen of je daar extra draden naar binnen ziet gaan. Of kijk goed links onder bij de pedalen (misschien kapje verwijderen) daar zie je waarschijnlijk de kabelboom van de trekhaak liggen en dan de draden volgen naar misschien een verstopte zekering.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.