Volkswagen Golf V: Hakerig schakelen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 fsi

Ik vind de versnellingsbak hakerig schakelen, met name van 1 naar 2 en van 2 naar 3. Bij een koude motor, achteruit rijden lijkt het wel of de versnelling (als je van achteruit naar de 1e schakelt) vast zit. Je moet namelijk veel kracht zetten om het eruit te halen? VW dealer heeft de versnellingspook gericht en het schakelen verliep een stuk beter. Na een tijdje was het schakelen weer hakerig. Nu zou een volgende handeling/stap kunnen zijn en dat is de versnellingsbak olie vervangen, maar of dat gaat helpen? Wat zou de oorzaak van hakerig schakelen kunnen zijn? Ik heb weinig geloof in dat als de versnellingsbak olie vervangen is, het schakelen soepeler gaat.

Gustavo

Geplaatst door Gustavo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Santa (0), 14 jaar geleden

Olie kan soms veel verbeteren, maar misschien is er iets met de koppeling niet koosjer...?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bij een plakkende of een niet goed vrijkomende koppeling kun je ook van dat soort dingen krijgen.

Doet hij dat zowel koud als warm ?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk hangt je vorige probleem samen ermee :

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Gustavo (0), 14 jaar geleden

Het is voornamelijk bij een koude motor. Zodra ik een stuk gereden heb is het over. Het klopt dat ik nog altijd bij een koude motor ook schokkend/trillend optrek. Dit is waarschijnlijk het 2 massavliegwiel, maar nog niet dusdanig dat ik deze ga vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.