Volkswagen Golf V: trilling/stoten bij het optrekken met een koude motor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 fsi

Als mijn auto een nacht heeft gestaan dan trilt/stoot de auto (het lijkt de koppeling) bij het optrekken. Dat doet de auto bij 2 a 3 keer optrekken en dan is het over. Dus alleen bij een koude motor, vanuit stilstand in de 1e versnelling optrekken. Wie weet wat dit kan zijn?

Gustavo

Geplaatst door Gustavo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Het probleem zou het 2-massavliegwiel kunnen zijn.
Voorlopig geen reden om hier iets aan te doen...

Gr. paul

Gustavo (0), 14 jaar geleden

Kan je mij uitleggen wat het 2-massavliegwiel doet? Je zegt dat het voorlopig geen reden is om het te vervangen, maar wanneer doe je het wel en wat kan er nu aan gedaan worden om dit minder te laten worden? Waar bevindt zich het 2-massavliegwiel trouwens?

gr.Gustavo

JPVW (0) PRO, 14 jaar geleden

het 2 massavliegwiel zit tussen de koppeling en motorblok (versnellingsbak/motor)
vervangen van je 2massa vliegwiel en koppelingsset is de oplossing de versnellingsbak moet dan gedemonteerd worden en de linker aandrijfas (de rechter moet los aan bakkant maar kan blijven hangen

ga even langs bij een vw dealer om te kijken of je deze MISCHIEN nog kan claimen bespaart je de nodige euro's

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.