Volkswagen Passat: Hoe remverversen/ ontluchten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 v5 azx

Hallo,
Kan iemand mij vertellen hoe ik remolie ververs van het remsysteem van een passat variant uit bj:06/2002 en uit gevoerd met ESP.Of is hiereen aparte manier voor? Moet ik met een tester de absventielen aan sturen om remsysteem te verversen samen met remsysteemvul- en ontluchtingsapparaat of kan het ook alleen met een remsysteemvul- en ontluchtingsapparaat. Ik heb het nu gedaan samen met de tester en remsysteemvul- en ontluchtingsapparaat om de absventielen aan te sturen maar nu heb ik denk ik enigsinds lucht in het systeen zitten want ik moet het pendaal nu verder intrappen dan voor heen toen was een tikje genoeg op het rempendaal nu moet ik hem verder intrappen. Hoe doen jullie het met z'n systeem? Ik kan in elsa er niets over vinden dan alleen maar met het remsysteemvul- en ontluchtingsapparaat te doen en samen met een collega te doen:
‒ Rempedaal met veel kracht intrappen en ingetrapt houden.
‒ Ontluchtingsnippel aan remzadel rechtsachter openen.
‒ Rempedaal tot de aanslag intrappen.
‒ Ontluchtingsnippel bij ingetrapt pedaal sluiten.
‒ Rempedaal langzaam loslaten.
mvg Raymond

raymond_hoste

Geplaatst door raymond_hoste (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volgwagen (0) PRO, 17 jaar geleden

gewoon met een rem ververs/ontluchtapparaat doen , 2 bar erop (NIET doen bij passats en a4`s van eerdere bouwjaren met rond remvloeistof vaatje, deze kunnen deze druk niet aan!).
nippels lossen en klaar is raymond.


ps hoor jij niet bij professionals te staan?

raymond_hoste (0), 17 jaar geleden

Hallo,
Hoezo hoor ik bij professionals te staan? Omdat ik bij een autobedrijf werk? Ik snap er zelf ook niets van .Ik heb het zo in gevuld en toen ben ik zo toegevoegd bij particulieren. Maar wat je zegt niet doen van audi en pasats ben ik achter gekomen hij kon heel lang zijn druk vasthouden echt lang dus ik denk kan wel ging een kwartier goed en toen begon het apparaat sneller te pompen ik dacht dat het reservior van het apparaat leeg was en toen keek ik en het miggelde het achteruit het reservoir middenin.Dus snel de auto afspuiten.
Toen dacht ik dat het reservoir lek was maar was niet zo. Het klopt inderdaad niet proberen!!! Ik wist het niet van tevoren. Maar bedank voor de tip en de reactie op mijn bericht. Ik kon namelijk ook niets vinden op elsa dat het op een aparte manier moest.
Maar wat ik heb gedaan moet gebeuren als je de ABS-pomp monteerd. Ik ben er al achter gekomen
M.V.G Raymond

volgwagen (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja als je een nieuwe abspomp hebt gemonteerd dan moet je deze met een testkast ontluchten, ik dacht dat je het over verversen had.

raymond_hoste (0), 17 jaar geleden

Hallo,
Ik had het ook ook verversen van remvloeistof. Ik had ooit eens gelezen dat als auto's uitgevoerd waren met esp dat je die op een apart manier moest verversen. Het is namelijk wel zo bij mercedes vito.Dus dit is nietzo bij volkswagen dat was namelijk mijn vraag.
Wij krijgen de auto woensdag weer.
mvg raymond

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.