Volkswagen Passat: Irritant zoemgeluid uit motorruimte vanaf 120

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI 170 pk

Mijn passat heeft 120000 km gelopen. Nu is vorige week het rechter voorwiellager vervangen omdat deze geluid maakte, geluid was gedeeltelijk weg. Nu is het geluid weer terug, wel in mindere mate. Heb reeds de banden gewisseld zonder resultaat, was bang voor bandengeluid. Geluid was hiervoor niet aanwezig
Het is een handgeschakelde 6-bak.

Is het niet erg vroeg voor schade aan de bak, iemand ervaring?

lemmer

Geplaatst door lemmer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

jan T (25) PRO, 15 jaar geleden

zou nog het andere wiellager kunnen zijn .

groetjes jan.

lemmer (0), 15 jaar geleden

[quote=jan T]zou nog het andere wiellager kunnen zijn .

groetjes jan.[/quote]
Ja, zou kunnen, maar dit komt allemaal ineens opzetten? en naar rechts sturen geeft geen wijziging in geluid

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Laat het maar eens aan die garage horen.

lemmer (0), 15 jaar geleden

De garage, heeft het geluid ook waargenomen, en kiest de makkelijkste weg, de banden veroorzaken het geluid. Ik heb de banden al van achter naar voren gelegd, geluid blijft hetzelfde gaat niet mee van voren naar achter, bandenspanning gevarieerd tot 3 1/2 Bar, geluid blijft hetzelfde.
Wel is het zo dat het zich pas voordoet ongeveer 10 minuten na koude start, dus als de wagen op temperatuur aan het komen is, ook is raar dat de km tellernaald wel eens 5 km varieert.

Iemand nog een tip voor ik een andere garage zoek.

jan T (25) PRO, 15 jaar geleden

het enigste is dat als het geluid er in zit de wagen op de brug gezet wordt en dan kijkt of tehoren is waar het vandaan komt zodat je weet waar het zit want het zou dus zeker uit de bak kunnen komen.

groetjes jan.

lemmer (0), 15 jaar geleden

[quote=jan T]het enigste is dat als het geluid er in zit de wagen op de brug gezet wordt en dan kijkt of tehoren is waar het vandaan komt zodat je weet waar het zit want het zou dus zeker uit de bak kunnen komen.

groetjes jan.[/quote]
Hallo Jan,

Dank je voor je reactie.
E.e.a. is ontstaan nadat iemand met de wagen over een paar betonblokken is gereden waarbij de banden kapot waren aan de rechterkant, banden zijn toen vervangen, en het wiellager was ook stuk. Er kan een relatie zijn tussen dit ongelukje en het probleem?? Aangezien het geluid kan het alleen in de eindtrap van de bak zitten(diffirentieel)??

Hoor wel,

Coen

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Laat hem eens goed uitlijnen (vierkant), er zal ergens wel iets krom zijn, maar met uitlijnen komen ze daar wel achter.

lemmer (0), 15 jaar geleden

[quote=berendonck]Laat hem eens goed uitlijnen (vierkant), er zal ergens wel iets krom zijn, maar met uitlijnen komen ze daar wel achter.[/quote]
Klinkt aannemelijk, maar de wagen loopt perfect recht, terwijl hij erg gevoelig is op naar links of rechts trekken.

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Maar met teveel toespoor blijft hij meestal wel goed recht lopen.

lemmer (0), 15 jaar geleden

De versnellingsbak is vervangen, zat gruis in de olie.
Deze is nu vervangen, het geluid is een stuk minder, maar nu is er tussen de 110 en 140 een zoemgeluid te horen wat op komt zetten als de boel op bedrijfstemperatuur aan het komen is. De banden al diagonaal gewisseld, van voren naar achter, geluidje blijft. Bij naar links en rechts sturen is er geen verschil, wel zitten er twee nieuwe banden op en een stelletje die nog net niet op de indicator zit. Als ik over de band ga, voel ik geen weerstand door cuppen, dus slijpen is ook zinloos.
Ik vermoed dat dit uit die banden komt, maar het geluid is constant bij oplopende snelheid en verdwijnt boven de 140, geen trillingen of wat dan ook.
Profs, graag jullie reactie/ advies

Banden zijn continental sport contact 2 235 45 17 97W, en heeft altijd dit type band gehad.

Alvast bedankt voor jullie reactie

jan T (25) PRO, 15 jaar geleden

als je hem vrij trapt bij die snelheid blijft het geluid dan ook of is het dan anders.

groetjes jan.

lemmer (0), 15 jaar geleden

Dan blijft het geluid, en in elke versnelling. Boven de 145 is het niet meer waarneembaar.
Koppeling en twee massa vliegwiel zijn ook vervangen

jan T (25) PRO, 15 jaar geleden

dan ga je toch denken aan een wiellager of een band dat is tenminste mijn mening maar al terug lezend heb je dat al gecontroleerd dus durf ik het ook niet tezeggen.

groetjes jan.

lemmer (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je reactie,

Ga daar ook steeds meer aan denken, maar aan de band is niets vreemd te zien, en het wiellager hoor je in de bochten niet. Het meest vreemde is dat het pas na een kwartier rijden op komt zetten (behalen bedrijfstemperatuur). Ik ga nog eens met de garage in de clinch.

Groet


[quote=jan T]dan ga je toch denken aan een wiellager of een band dat is tenminste mijn mening maar al terug lezend heb je dat al gecontroleerd dus durf ik het ook niet tezeggen.

groetjes jan.[/quote]

lemmer (0), 15 jaar geleden

Er zitten nu 4 nieuwe banden op, effect blijft gelijk. Het enige wat nu nog niet vervangen is zijn de aandrijfassen en het linker wiellager.
Iemand nog suggesties?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.