Volkswagen Golf II : Koelvin blijft draaien

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: PF

Heb van de week m'n Golf na een rit van een kilometer of 50 geparkeerd zoals ik dat altijd doe. Bij het uitstappen hoorde ik de koelvin van de auto draaien. Nu is dit niet zo vreemd als ie na een poosje maar weer afslaat. De volgende dag kon ik auto niet gebruiken omdat de accu leeg was. Heb er startkabels opgezet en het eerste wat ging draaien was de koelvin, ga er daarom vanuit dat de koelvin is blijven draaien en niet is afgeslagen. Kon de auto met startkabels niet starten. Stroom is er wel maar niet voldoende om de auto te starten omdat de koelvin schijnbaar toch veel stroom vraagt... Ook wanneer de hulp auto meer gas geeft en de kabels die gebruikt zijn toch echt wel van goede kwaliteit . Nu zou ik de stekker van de koelvin los kunnen trekken en de auto zo eventueel aan de praat kunnen krijgen en ook zo zou kunnen gaan rijden, maar denk dan toch dat wanneer ik in de file zou staan ik het zelf ook benauwd zou krijgen... Heeft iemand dit probleem ook wel eens gehad of er wel eens van gehoord? En wat is de eventuele oorzaak en wat is er aan te doen?

Groet,
André

Dre2379

Geplaatst door Dre2379 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Volg eerst eens de bedrading van de koelvin. Komt waarschijnlijk uit bij de onderkant van de radiateur.
Daar zit de thermoschakelaar. Deze moet de vin aanzetten als het koelwater warm is.
Trek de stekker los. Draait de vin nog steeds?

michielwehkamp (0), 13 jaar geleden

Je thermoconcact is kapot ik heb het probleem ook al gehad met een golf van 1990 ik heb toen gewoon een poosje zonder stekker er op gereden. [bij ons kennen we geen files] michiel.

michielwehkamp (0), 13 jaar geleden

Excuses ik bedoelde stekker er af. michiel

Dre2379 (0), 13 jaar geleden

Beste Oldford en Michiel,

Bedankt voor jullie reacties. Heb vanavond de wegenwacht laten komen om de wagen weer aan de praat te krijgen en hij constateerde inderdaad dat het thermo contact het probleem vormt. De stekker is nu inderdaad niet aangesloten en totdat ik een nieuwe heb zal ik zo maar even rondrijden. De wegenwacht heeft ook laten zien dat je de stekker makkelijk kunt doorschakelen, dus mocht ik nu toch in een file terecht komen even de vluchtstrook op, motorkap open en een ijzerdraadje in de middelste en de bovenste aansluiting van de stekker en de vin draait dan gewoon. Niet vergeten na het parkeren het ijzerdraadje er weer tussenuit te halen, anders kun je weer de wegenwacht bellen.
Nogmaals bedankt voor jullie hulp.

Groet,
André

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Andre,

Volgende keer kun je hem ook even aanduwen, of laat het hulp voertuig een minuut of 10 lopen alvorens te starten, Zo te zien even een nieuwe thermoschakelaar kopen van een paar euro en hij is weer goed.

Gr Stefan

Dre2379 (0), 13 jaar geleden

Stefan,

Inderdaad even een nieuwe schakelaar kopen. bedankt ook voor de tips.

Groet,
André

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.