Volkswagen Golf III : koppelingskabel

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

beste autoliefhebbers,
inmiddels heb ik nieuwe originele koppelingskabel gekocht ( op advies van Jan ). Handboek via internet gedownload hoe te vervangen. aan de koppelingpedaal behoor ik eerst de kabel te haken. nu vraag ik me af hoe haak ik dit. helemaal aan de kop van pedaal zie ik een soort verzonken inham dwars over de dikte, waar eventueel het oog vd kabel in zou kunnen. maar ik merk ook op dat de vormgeving vd pedaal middenin een ruimte heeft. Beide zijkanten hiervan is ook beperkt open. zou het kunnen zijn dat ik die kabel in die gleuf moet laten zakken en dan moet draaien zodat die oog ( uiteinde vd kabel ) in de openingen komen. Wat is de functie van dat halfronde plaatje aan het uiteinde van de kabel. Aan het oog ? wat doe ik hiermee ?
Op de foto zie ik 'm nu niet eens. waarschijnlijk is die verschoven. ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben.

[url=http://img40.imageshack.us/i/cimg0535z.j...][img]http://img40.imageshack.us/img40/5442/ci...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]
gr,

kumba

Geplaatst door kumba (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Don,

Die kabel kun je gewoon inhaken in het pedaal, voor de rest hoef je niks te doen.

Vaak kun je het wat lastig zien..

Gr Stefan

kumba (0), 13 jaar geleden

ik vond het wat lastig worden toen ik "centraal beheer hulp dienst" moest bellen met pech onderweg wegens het niet goed bevestigen van die kabel. ik kon auto na even gereden te hebben niet meer rijden. de kabel was toen blijkbaar ook niet goed bevestigd.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Donn ,dat plaatje dient als lagering voor de kop van de kabel. Je kan als je er nog bij kan een beetje vet geven. Is dat plaatje er niet dan slijt het plastic te snel. Succes.

kumba (0), 12 jaar geleden

ik wilde nog even melden dat, kabel was inmiddels geplaatst, zonder dat ik ook maar iets kon zien. letterlijk handwerk
Ik heb dat plaatje echter niet meer ingevet. Nog bedankt voor ieders interesse en hulp.
Auto rijdt verder nog prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.