Volkswagen Golf: Lampjes die niet en wel branden??!!!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDi

Heren,

ik heb sinds dat ik mijn golf gekocht heb een aantal dingen waar ik mij een beetje aan stoor en benieuwd ben of dat ook zo hoort.
Ten eerste: Het lampje van de cruise-control brand niet wanneer ik hem vast zet op een snelheid, wat hij volgens mij wel moet doen.
Ten tweede: Wanneer ik mijn mistachterlicht aan wil doen (wat nooit nodig is, maar toch) springt de zekering, bij het mistvoorlicht blijft het goed.
Ten derde: De lampjes van het mistachter- en voorlicht gaan op het display niet branden, wat ze volgens mij wel moeten doen.

Tot slot: sinds vandaag brand het lampje van de airbag, kan ik hier uberhaubt iets zelf aan doen of wordt dat werk voor de dealer?

Ik ben benieuwd waar dit allemaal aan kan liggen of dat het gewoon zo hoort, wat ik wel vreemd vind. ;-)

Specs:
VW golf 1.9 TDi
bwj. 4-2000
3-deurs

kilometervreter

Geplaatst door kilometervreter (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ruben.

de storing van de airbag moet uitgelezen worden zo weet je namelijk niks.
dat de zekering springt hoort natuurlijk niet dit wijst erop dat je ergens sluiting hebt.
niet alle uitvoeringen hebben een lampje voor de cruise-controle dus ik vermoed dat het er bij jou ook niet in zit dit is pas bij latere bouwjaren gekomen.
en controle lampje van het achter mistlicht behoort tebranden als de mistlamp aanstaat.

groetjes jan.

kilometervreter (0), 17 jaar geleden

Bedankt,

Ik ben inderdaad bij de dealer geweest en die heeft de storing gewist. Laatst heb ik een trekhaak onder de auto geplaatst. Bij andere onderwerpen heb ik al gelezen dat wanneer je dan het mistlicht van de trekhaak aangesloten hebt, deze het niet doet van de auto. Waarom dan de zekering springt snap ik nog niet helemaal maar dat neem ik dan maar voor lief! Bovendien heb ik de stekker van trekhaak tussen het mistlicht weggehaald en dan is het probleem over.

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

nou ruben dan even aan zien met de zekering wat er nu gebeurt.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.