Volkswagen Golf V: lekke uitlaatgeluid bij stationair lopen motor

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 TFSI

Af en toe als mijn motor stationair loopt (dus onbelast) lijkt het net of mijn uitlaat ergens lekt. Zodra ik een beetje gas geef is het geluid weg. De motor loopt voor de rest wel goed stationair, de vacuummeter (tevens turbodrukmeter) in mijn dashboard geeft geen dansende waardes aan zodra je het lekkende uitlaatgeluid hoort. Ik heb de gehele uitlaat al gecontroleerd op lekkages, maar kan niets vinden (ook geen leksporen op alle verbindingen). Als ik mijn auto uitlees met vag-com staan er ook geen foutmeldingen in de computer. Wat zou dit kunnen zijn.

Geplaatst door

chefeelco (0)

al 10 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Controleer eens of alle bougies vastzitten...

Hans4040 1020
badge vip badge

10 jaar

Je bedoeld dat je 1.4 TSI GT hebt ipv een 2.0 TFSI dus een GTI? Kan me namelijk niet een aanwezige turbodruk meter herinneren in een Golf V GTI.
Film het eens als het voorkomt en zet op Youtube zodat wij het ook kunnen horen, is dan stuk makkelijker met bijgeluiden.

ricky 10
badge

10 jaar

Nee, het is wel een 2 liter. Turbodrukmeter heb ik er zelf ingebouwd. Als ik weer het geluid hoor zal ik het opnemen.

chefeelco 0

10 jaar

Ohh oke..
Is het niet de riem die je hoort? Dat lijkt ook wel eens op een sissend geluid. Zou als je het hoort even goed luisteren waar het precies vandaan komt van wel gedeelte van het blok e.d.

ricky 10
badge

10 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.