Volkswagen Golf V: tikkend geluid uit motorruimte met koppeling ingetrapt

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

beste mensen

ik heb dinsdag 22 apr mijn koppeling plus vliegwiel plus druk groep en druklager vervangen (complete set van sachs).
ik heb er nu ongeveer 500 km mee gereden en merkte vanochtend op dat als ik de koppeling volledig intrap er een tikkend geluid ontstaat en als ik de koppeling (in vrij) weer oplaad komen dan gaat het geluid nagenoeg weg heb zelf geen idee waar het geluid vandaan komt!
is het mischien inslijten van de koppeling? of is het vliegwiel aan het aan lopen ? ik heb geen idee wat ik er van moet vinden.

heeft iemand hier misschien wat meer ervaring mee?

Kwant1991

Geplaatst door Kwant1991 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Je hebt inderdaad types waarbij het normaal is dat je wat bijgeluiden hoort tijdens het intrappen maar dat zou wel weg moeten zijn bij volledig intrappen.
Het lijkt er zo te horen op dat iets van de bediening van druklager e.d. wat raakt tijdens intrappen maar dit zouden we moeten horen om er wat zinnigs over te kunnen zeggen dus plaats anders even een filmpje op Youtube.com zodat wij het ook kunnen horen.

Kwant1991 (0), 10 jaar geleden

Ik weet persoonlijk niet of je het hoord op een filmpje maar ik zal vanmiddag even kijken of dat lukt. Maar het is een tik die op de zelfde snelheid gaat als het toerental en je hoord het los van de koppeling en met intrappen van de koppeling. En je hoord het pas na een halfuur rijden ofzo.
Ik was vanmiddag van plan om even langs de volkswagen dealer te rijden om het geluid aan een specialist te laten horen mischien heel mischien ken hij het zo uit leggen. Maar als nog super bedankt ik hou jullie op de hoogte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.