Volkswagen Golf V: Radio valt uit bij starten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Sinds kort heb ik bij een caraudio specialist mijn oude VDO dayton enkeldins radio laten vervangen door een Clarion dubbeldins unit.
Echter vanaf dag 1 zijn hier al problemen mee. In tegenstelling tot mijn oude radio valt deze Clarion uit bij het starten. Gevolg was dat de interface soms raar deed bij het opnieuw opstarten (resetten hielp), zenders soms kwijt waren, koppeling met mijn telefoon via bluetooth weg was etc....

De specialis heeft toen de radio direct op de accu aangesloten (vraag me niet waarom, maar dat zou de oplossing zijn), echter helaas zonder effect.
Vervolgens werd het op de Clarion zelf gestoken en deze is er toen uitgehaald en ik heb een nieuwe gekregen, echter deze vertoond wederom exact dezelfde klachten..... om moedeloos van te worden.... Iemand enig idee waar dit 'm in zit en hoe dit te voorkomen is.
Nu moet ik m dus uitzetten voordat ik start wil ik al m'n instellingen behouden.... erg omslachtig gezien de toch al lange starttijd van de unit.

wezelmans

Geplaatst door wezelmans (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Het is opzich normaal dat deze radio's even uitvallen tijdens starten maar dat je dan je instellingen kwijt bent klopt niet. Deze auto heeft standaard geen geschakelde plus, wel een constante plus en als je deze juist aansluit zou het ook gewoon moeten werken. Maar meestal zit er ook een can-bus adapter bij waardoor je geen geschakelde plus hoeft te trekken vanuit de zekeringkast. Maar toch raar verhaal want als je de radio direct op de accu aansluit zou hij ten alle tijden gewoon aan moeten blijven en ook z'n instellingen moeen behouden, alleen dan kan je wel problemen krijgen met lekstroom, dat je accu na 1-2 dagen leeg is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.