Volkswagen Passat: loopt slecht stationair na motor (olie) gereinigd te hebben met

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: AWT

auto kwam binnen met de klacht geen oliedruk boven de 1800tpm,oliedruk was inderdaad te laag.
ik ben dus de motor gaan reinigen met forte maar tijdens het draaaien met forte is er denk veel rotzooi los gekomen en motor begon onregelmatig te lopen.
ben dus gestopt hiermee en heb de olie zeef en carterpan oliepomp en carterontluchting schoongemaakt.zeef zat helemaal dicht.
alleen blijft de motor nou slecht stationar lopen boven de 2000tpm is het goed auto rijd voor de rest ook goed.
zal de nokkenas versteller vol met rotzooi zitten. hij geef ook foutcode op nokkenas timing.
wat deze auto ook heeft is vacuum in het motorblok als je de olie vuldop losdraai dan word deze gewoon vast gezogen, heb dat carterontluchtingsklepje achter op het klepdeksel al omgdraait en nu is het al een stuk beter,wil graag weten hoe het orgineel hoort te zijn.
kan iemand mij verder helpen, alvast bedankt

laurens6453

Geplaatst door laurens6453 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Aangezien je een nokkenastiming storing hebt zou ik wel de timing van de ketting en riem controleren voor de zekerheid, dan weet je in ieder geval of dat goed is. Heeft deze wel nokkenasverstelling? Zo ja dan zou het theoretisch kunnen dat hier wat mis mee is of de aanstuurklep daarvan. Maar liep hij voor het reinigen wel gewoon goed stationair?

laurens6453 (0) PRO, 9 jaar geleden

beste ricky alvast bedankt voor je reactie, auto liep stationair goed voor dat ik hem ging fluschen tijdens het reinigen ging de motor ineens onregelmatig lopen was na ongeveer 10 minuten.
auto heeft nokenas verstelling.
tijdens het schoonmaken van de oliezeef en het carter vond ik ook licht bruin kunstof leek wel materiaal van een ketting geleider.
ik ga het klepdeksel nog even demonteren en dan even kijken hoe het met de ketting staat.
ik laat het wel even weten.

ASH-1 (0) PRO, 9 jaar geleden

Dat bruine materiaal is inderdaad van een kettinggeleider. Van de ketting tussen de nokkenassen zit een spanner waar deze geleider aan zit, deze geleider wil nog wel eens knappen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.