Volkswagen golf 3 VR6: motor houd in/geem trekkracht onder in toeren

Bouwjaar: 1992

mijn vr6 trekt niet onder in toeren en houd in bij een continue snelheid in laag toeren gebied 1500>3000rpm!daar boven niet!!
ik heb de bougie's verdeler kap/rotor en b kabels allemaal al vernieuwd!! labda sonde heb ik getest is ook prima!
het vreemde is dat hij meestal bij koude motor niet inhoud!
kan dit aan de lucht massa meter liggen??
wie heeft dit al eens mee gemaakt??
gr frank

frank3185

Geplaatst door frank3185 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

nvw (0) PRO, 20 jaar geleden

hallo frank
controleer je BDP sensor op vocht in de stekker
en controleer het scoop signaal

groetjes nico

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Compressiemeten bij warme motor. Meestal is de vut er uit bij 150.000 km. Als hij koud is is er wel compressie en loopt hij goed. Als hij warm is is het op de achterste cilinders (de heetste dus) meestal een drama en sukkelen die er een beetje achteraan. Bijna alle VR6 blokken van deze leeftijd halen helaas de 180.000 km niet zonder revise (duur, duur, duur, duur)

succes

frank3185 (0) PRO, 20 jaar geleden

ik heb de compressie gemeten bij warme motor maar er is niets schrikbarends te ontdekken!! ik heb het idee dat hij soms beter trekt als je het gas NIET volledig intrapt dan wel!

raymond_hoste (0), 20 jaar geleden

hallo frank,
Heb je soms k&n open luchtfilter erop zitten?
Ik heb het ook eens mee gemaakt.Als de motor heel warm is en stevig mee gereden is,dat het luchtfilter te warme lucht aanzuigd.Probeerd de orginele filterbak+filter eens kijken of het anders wordt als je die teminste nog hebt.Succes

frank3185 (0) PRO, 20 jaar geleden

ik heb gewoon een orgineel luchtfilter er op zitten!

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Goede kans dat het dan de luchtmassameter is. Heb momenteel zelf een ruil!!! luchtmassamter bij de audi dealer in bestelling staan. Kan nog niets over levertijd zeggen, staan nog in backorder. Maar er wordt aan gewerkt en het kost ongeveer 1/3 van een nieuwe, kwaliteit is gelijk. Ikzelf rek het wel totdat ze er een keer met het ruildeel afkomen.

succes

sdii (0), 19 jaar geleden

Je moet het maar even navragen over die ruil lucht massa meter maar een Vr6 heeft er eentje met hittedraden en volgens mij niet in ruil te verkrijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.