Volkswagen sharan/alhambra 1.9 tdi: motor loopt warm bij 130kmh

Bouwjaar: 2001

ahoi,

net nieuw hier en natuurlijk een probleem, ik heb hier een seat alhambra 1.9 tdi staan (gewoon een vw sharan) met het volgende probleem:

de motor loopt warm boven de 130 kmh ga je weer daaronder zitten is alles weer oke.
er zitten geen bellen in het koelwater eveneens gaf een cylinderkop lek test ook geen aanwijzing dat er uitlaat gassen in het koelwater zouden zitten.
de waterpomp, (was lek) radiateur, thermostaat zijn vervangen plus koel systeem doorgespoelt.. echter zonder resultaat..

echter nog een eigenaardigheidje.. de onderste koelwater slang word niet erg warm is dit normaal bij deze motoren??

heb zelf het vermoeden dat de koelwater zender een verkeerd signaal af geeft.. de meter staat echter wel normaal op de 90 graden

is er iemand bekend met dit probleem??
groeten alrik

alrik

Geplaatst door alrik (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

doet me denken aan een verstopte radiator,is deze vervangen door een nieuwe?
is de thermostaat niet omgekeerd gemonteerd?
geert

jolletje (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zijn twee verschillende tempratuursensor het zou best kunnen zijn dat je de verkeerde hebt kun je laten controleren bij de dealer in de meet waarde blokken van het motor regelapparaat

Groet Eddie Fast

peterbruusk (0) PRO, 19 jaar geleden

je thermostaat is fail-safe uitgevoerd, dwz een defecte unit zal altijd veel meer water doorlaten: gevolg is hogere brandstofverbruik etc....

Ik denk dat je een verstopping hebt, kijk je thermostaat na. Recentelijk heb ik de ervaring gehad dat een of ander stukje pakking de doorvoer van de thermostaat had verstopt.

elektrische problemen zijn ook goed waarneembaar in de file. de zender geeft een te lage signaal af: ventilator komt niet bij dus oververhitting. met 130Km/u heb je echt voldoende rijwind.

Heb je een tuningox o.i.d.? dit kan ook wel eens verkeerde signalen afgeven waardoor je lucht/brandstofverhouding volledig op straat kan liggen: gevolg oververhitting..

Ik hoop je hiermee geholpen te hebben. Met VAG COM kan je trouwens een excel grafiek maken van de temp. stijging.

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

ik ben het obh eens.
ik had maandag nog een passat benzine.
stationair was alles goed
op snelheid motor te warm.
oorzaak schoep van de waterpomp los van de as.
dus zeker de moeite waard om te controleren.
succes max.

peer66 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb ongeveer dezelfde storing meegemaakt met een sharan tdi 2001
alleen werdt deze motor pas te heet met een caravan er achter.
thermostaat ook vervangen en diverse delen gecontroleerd. ook viel het mij op dat de onderste radiateur slang vrij koel bleef.
nu ik de reaktie van peter lees mbt tuning begin ik toch te denken dat dit het antwoord wel eens kon wezen.

alrik (0) PRO, 19 jaar geleden

is weer ff gelden maar echt een oplossing voor het probleem is er nog niet gevonden helaas. ik heb de thermostaat maar verweidert en dit werkt goed dit is natuurlijk niet echt de manier maar wel erg doeltreffend

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.