Volkswagen Sharan 1998: Ruitenwissers

Bouwjaar: 1998

Dag iedereen,
mijn ruitenwissers (voor) haperen in de normale stand (stotteren) en gaan veel langzamer als normaal. (ook in de intervalstand) Dit probleem heb ik al langer maar is de laatste tijd verslechterd. Zover zelfs dat ze soms voor een halve minuut blijven staan. Is bij slecht weer niet aangenaam. In de hoogste stand is de snelheid zoals normaal bij de normale stand. Is dit een mechanisch probleem van de ruitenwissers zelf of is de motor naar de haaien. Kan iemand mij helpen?

Danny1946

Geplaatst door Danny1946 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

het komt doordat de verbindingspunten van je wissermechanisme stroef lopen, je kan ze invetten/reinigen.. maar doe dit wel voorzichtig aangezien je niet wilt hebben dan je niet meer weet hoe het geheel in elkaar zit.

suc6

Danny1946 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je info blijegeit, bedoel je het mechanisme aan de motor of het mechanisme van de ruitenwisser zelf (deel tussen motor en ruitenwisser?)
Alvast weeral bedankt
Danny

Danny1946 (0), 19 jaar geleden

Diagnose gesteld denk ik.... het hele mechanische is mooi in orde, proper en goed gesmeerd. Alleen de motor wordt heel heet en ik denk dat er een soort van oververhittingsbeveiliging opzit waardoor hij soms stilvalt. Zal eens moeten kijken voor een nieuwe motor vrees ik.... enig idee wat zoiets kan kosten?

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe heb je die mechaniek beoordeeld dat ie nog soepel gaat?

Michael7702 (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarschijnlijk zitten de ruitewisseras(sen) vast,wip de ruitewisserstangen los en probeer dan de wissers met de hand te bewegen,ik heb meegemaakt dat de rechtse as helemaal vastgeurfd zat

Danny1946 (0), 19 jaar geleden

Heb de kogelgewrichtjes los gemaakt, zuiver gemaakt en opnieuw ingevet. Mij leek het mechanisch gedeelte eigenlijk ok. Kwam daarbij dat de motor heel snel heet werd. Daarom dacht ik dat het de motor is.... maar..... bij Volkswagen zei men me dat een ruitenwissermotor het ofwel doet, ofwel niet doet....door half vastgelopen mechanische delen moet de motor veel meer kracht doen en wordt daardoor snel heet.... Dus ga ik nu de tips en tricks van Michael proberen....bedankt alvast... ik meld me weer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.