Volkswagen Golf: motor slaat af bij stationair lopen

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 (carberateur)

hallo,

ik hoop dat iemand mij kan helpen. ik heb een golf 2 1300 (40KW) uit 1987 en hij wil stationair niet blijven lopen.

als ik de auto start en niet continue gas bij blijf geven, dan slaat de motor onherroepelijk af. wanneer de motor nog koud is en ik sta stil (bij stoplicht ofzo), dan slaat hij ook vaak af. wanneer de motor goed warm is gereden, dan slaat hij bij stationair draaien over het algemeen niet af, maar hij loopt dan niet mooi vlak stationair.

ik heb de bougies, rotor en verdelerkap al vervangen, maar het probleem is nog niet opgelost. de bougiekabels zijn nog wel goed, deze zijn nagekeken. verder heb ik het membraam voor de automatische choke ook nagekeken en ook deze is goed (trekt goed vacuüm).

2 mogelijkheden: 1 motor krijgt te weinig benzine
2 motor krijgt veel te veel benzine

zelf denk ik dat het het tweede is, heb namelijk afgelopen week de tank volgegooid en is nou alweer leeg en heb er nog geen 300 kilometer mee gereden.

het is me trouwens opgevallen dat er op de carberateur de afgelopen week wel opvallend veel zwarte aanslag op is komen te zitten (aan de bovenkant in het luchtfilterhuis), ik weet dat dit van de afgelopen week is, aangezien ik die vorige week nog schoongemaakt heb.

wie kan mij helpen? alle hulp is welkom.

alvast bedankt

m.v.g.

flip

fjagt

Geplaatst door fjagt (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

willem12119 (0), 17 jaar geleden

is hij dit zo in een keer gaan doen,of is het begonnen met een klein beetje en dan steets slechter?
groetjes willem

fjagt (0), 17 jaar geleden

hij doet dit sinds dat ik de motor schoon heb gespoten. de radiateur lekte en alles onde de kap zat onder de koelvloeistof, heb daarom m'n motor schoongespoten. was alleen zo stom geweest om de motor niet te laten lopen.

sindsdien doet hij dit.

gr flip

stefan84 (0), 17 jaar geleden

zal het wel een vocht probleem zijn!dat de helft van alle electronica/onderdelen onder water leeft..

iets reinigen onder de kap kan geen kwaad,maar blijf er aub met een hoge druk of wat dan ook weg..

zit er geen water in de inlaat ?

Stefan

willem12119 (0), 17 jaar geleden

bougie kappen kunnen nat zijn van binnen,verdeelkap,kijk alles maar na of er geen water tussen zit.en ik denk dat het dan wel weer goed gaat.
groetjes willem

fjagt (0), 17 jaar geleden

heb de verdelerkap, rotot en bougies vervangen. ik heb ook gekeken of er geen vocht in de bougiekabels zat en die zijn ook droog. d ekabels zijn verder nog goed (heb ik het donker gekeken of ze onderling vonkte, maar ook dat was niet het geval. vocht kan het haast niet zijn, want het is 2 weken geleden gebeurd, dus dat zou nou zo onderhand wel opgedroogd moeten zijn.

willem12119 (0), 17 jaar geleden

stefan84 zegt
zit er geen water in de inlaat ?

en ik denk dit ook hoor,omdat jij zegt hij is dit gaan doen na dat ik de motor heb afgespoelt.er zou wel eens vocht in je carburateur kunnen zitten,en dat gaat er niet van zelf uit.
groetjes willem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.