Volkswagen Golf: Motorblok vervangen welke type's ?

Bouwjaar: 1980

Hallo,

Ik heb een vraag over welke type's motoren erin een Golf 1 cabrio met nu een 1.5 GLS motor JB uit 1980.

Kan iemand mij vertellen wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een nieuwe motor of een adres waar je gereviseerde motoren kan krijgen.

Groet Ferdi

ferdi.p

Geplaatst door ferdi.p (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

welke motor er in kan, ligt een beetje aan hoe handig je zelf bent.

als je heel handig bent kun je er zelfs een diesel in hangen.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Alle motoren met inhoud van 1.5, 1.6, 1.8 en 2.0 liter van golf gebouwd tussen 1974 en 1998 passen in deze auto's. Motorsteunen moet je wel overzetten, en bedrading kan ook afwijken. Bij inspuiters heb je meer problemen (elektrieke brandstofpomp)

Tevens passen motoren van passat en audi 80 ook, maar dan moet het carter, het vliegwiel, de oliepomp en waterpomp ook overgezet worden.

Vreemd genoeg vind je de 1.6 van audi 80 (bouwjaar om en nabij 1987) tegenwoordig bij bossen op de sloop met lage km standen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.