Volkswagen Golf: tdi blok in golf 1

Bouwjaar: 1984

hallo iedereen

ik wil dus een afn blok in een golf 1 bouwen.
heeft er iemand ervaring mee en/of informatie voor mij
zoals de motorsteunen schakelkabels en koppeling dashboard en derg.

volkan

Geplaatst door volkan (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erik2819 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee,wel met een g-60 motor in een type 1.Ik heb toen een intercooler van een vw lt gebruikt(past net in de breedte,wel accu iets verplaatst mbv accuplaat golf 3).Schakelkabels door het schutbord via doorvoerthules naar binnen en complete schakelconsole boven op de middencosole gemonteerd.Voorste motorsteun van de golf 1 gebruikt,degene die met de startmotorbouten vast zit.Aan de distributiezijde golf 1 steun gebruikt met scrirroco 16v motorrubber en op een vlakke plaat gelast,daarna op originele boutgaten op het blok bevestigd.Daarna de motor op deze 2 punten bevestigd en de motor goed uitgericht en toen een gedeelte van de baksteun van de golf 1 gebruikt en die vermaakt voor een baksteun onder de accu.De achterste baksteun vond ik het lastigste omdat je aan de bak niet veel "vlees"hebt om de steun te bevestigen.Aandrijfassen had ik van een scirroco 16V omdat deze korter zijn.Op de zekeringkast die bij de motor hoort kun je volgens mij het beste de auto aanpassen ipv de motor aan je oude zekeringkast(bij de g-60 was het vrij makkelijk te doen maar bij een tdi komt er iets meer bij kijken).In plaats van de koppelingcilinder kun je de koppelingskabel+hefmechanisme op de bak van een passat 1.6 bj +/- 1988 gebruiken.Ik denk dat veel punten overeenkomen,succes.

MB elegance (0), 18 jaar geleden

Hoi,
probeer de zoekfunctie op www.vwforum.nl daar heeft iemand een tdi blok in een golf type I gebouwd, misschien kun je daar wat van oppikken. Ik dacht zoeken onder "golf I TDI project"
succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.