Volkswagen UP: Muizen in auto

Bouwjaar: 2014, Motorcode: CPG, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Sinds ik mijn Up! heb vind ik zodra het kouder wordt muizen in mijn auto. Ze hebben vorig jaar o.a. het zonnescherm van mijn panoramadak opgevreten. De garage heeft al een zeer fijnmazig rooster onder bij de achterklep aangebracht, maar helaas ook nu weer muizen. Ik begin te vermoeden dat ze door het ventilatorrooster naar binnen komen, maar ik heb geen idee of dat kan. Ik begin een beetje radeloos te worden.

AnnetKlinkt

Geplaatst door AnnetKlinkt , lid sinds 10 maanden geleden

15 Reacties

ferdinand, 10 maanden geleden

Een kat aanschaffen.Muizen komen overal doorheen.De kleinste gaatjes.
Ferry

P. Kelder PRO, 10 maanden geleden

Soms heb je up's en downs...

Heb er nog nooit van gehoord maar muizen zijn te vangen dmv lokdoosjes.

Zo ken ik wel een kapper, had enorm last van muizen. Op een dag ding er een boer in de stoel zitten en de kapper vroeg de boer om raad hoe van deze muizen af te komen.
Nou zegt die boer, dat is heel eenvoudig. Je vangt er één die zet je in de stoel je vraagt 27,50 daarna zie je die muis nooit weer...... ;

Dat verhaal gaat hier natuurlijk niet op....... ;)

Grt. Paul

AnnetKlinkt, 10 maanden geleden

Dag Ferry en Paul,
Ik heb 2 Podenco's, dat zijn Spaanse jachthonden gefokt voor de konijnenjacht en die jagen naast konijnen net zo hard op katten én muizen. Er loopt al een jaar of twee een wilde kat rond mijn huis. Die zie je de hele dag met succes jagen op muizen (ik woon op het platteland). En toch zitten er ieder jaar als het kouder wordt weer muizen in mijn Up!. Ik woon hier al 26 jaar; heb veel mensen die wat langer komen logeren. Ze komen en gaan met de auto maar alleen in deze Up! komen er muizen binnen. Overigens kost mijn kapper maar € 19,- per knipbeurt. Dat zal voor een gemiddelde muis ook wel te duur zijn, maar ik ben bang dat dit toch geen oplossing is. Inmiddels ben ik meer dan € 1.300 kwijt aan vervanging van het zonnescherm van mijn panoramadak, vervanging van twee doorgeknaagde veiligheidsgordels (die komen niet door de APK), opgeknaagde lekkebandsetje, het aanbrengen van gaaswerk op vermoedelijke openingen en mijn grootste probleem... hoe reageer ik als er plotseling een muis over mijn dashboard loopt als ik op de A28 rijd. Als nooit iemand last heeft van muizen in zijn/haar auto waarom komen ze dan wel in deze Up!? De firma Pon geeft niet thuis.

ferdinand, 10 maanden geleden

Is het wel een muis.Het kan ook een marter zijn.Daar hoor je nog weleens van dat die draden door knagen.In de auto branch verkopen zij een apparaatje die deze dieren verjaagt. Anders ver van je huis voer neerleggen .Gaan zij wel naartoe. En kijk ook eens onder je motorkap als je hebt gereden.Zij houden wel van warmte.
Ferry

Benny Vee PRO, 10 maanden geleden

Wat een verhaal, nog nooit van gehoord.
Als de auto altijd wordt afgesloten moet de garage toch de plek kunnen vinden waar die muizen binnen komen. Normaal kan dat namelijk niet.

AnnetKlinkt, 10 maanden geleden

Het is geen marter, dat kan ik zien aan de omvang van de keutels en ook is er twee jaar geleden een marterverjager onder de motorkap geplaatst. Bovendien lag er eergisteren een dode muis naast het gif dat er van vorig jaar nog in lag. En dat was echt geen marter. De auto is altijd afgesloten. (Boodschappen)tassen en dergelijke onderzoek ik nu vooraf op de mogelijke aanwezigheid van muizen voordat ik ze in de auto zet. De garage en de importeur nemen geen verantwoordelijkheid. Ik moet steeds voor alle schade, onderzoeken en de tot nu toe ontoereikende aangebrachte oplossingen, betalen. Ik vraag me inmiddels af of er sprake is van een constructiefout waardoor ik de garage/importeur alsnog aansprakelijk kan stellen.

ferdinand, 10 maanden geleden

Waar staat de auto,in een garage zet hem buiten.Buiten,zet hem op een andere plaats.Ik ben bang dat je hem in de buurt van een nest zet.
Ferry

P. Kelder PRO, 10 maanden geleden

[quote=AnnetKlinkt]Ik vraag me inmiddels af of er sprake is van een constructiefout waardoor ik de garage/importeur alsnog aansprakelijk kan stellen.[/quote]

Er is geen grond de importeur aansprakelijk te stellen. het betreft geen constructiefout, dit is domme pech maar helaas.
Je kunt de garage / importeur niet verantwoordelijk stellen voor schade aangebracht door derden...

Er zijn zo ook geen doorgangen aanwezig voor ongedierte van dat soort kaliber.
Het is miss heel sneu en zuur maar toch heeft een muis een keer een kans gezien in de auto te komen en heeft zich daar genesteld.

Muizen zijn vaak te vinden waar iets te halen / vreten valt. Achtergebleven voedsel, katten en hondenvoer ect.
Ook zijn ze graag in de buurt van kippen, het gaat ze dan voornamelijk om het voer.

Wil je de dader echt vinden dan zul je bijna de gehele auto moeten strippen. Dat is natuurlijk onzinnig maar mogelijk wel een oplossing.
Als alternatief zou ik dan toch die lokdoosjes blijven inzetten..

Grt. Paul

AnnetKlinkt, 10 maanden geleden

Het is nu al 4 jaar op een rij bingo. Zodra het kouder wordt heb ik muizen in de auto, waarin overigens niets anders aanwezig is dan wat er standaard in zit. De verplichte gele veiligheidshesjes heb ik al verwijderd (die waren trouwens inmiddels ook al vrijwel geheel opgevreten). De behuizing van de gevarendriehoek was ook half weg; heb ik dus ook weggehaald. Er valt in de buurt helemaal niets te halen qua voer. De auto staat altijd buiten op het grind. De auto's van mijn visite - die er soms een heel weekend of langer naast staan - hebben nog nooit een muis in hun auto aangetroffen. Morgen zet de garage een zeer fijnmazig raster voor de ventilatiegaten onder de motorkap. Dat is mijn laatste hoop. Hoewel, ik zag dat onder de stuurkolom van de Up! zóveel ruimte zit dat daar nog wel een groter beest dan een muis doorheen kan. Maar het is tot nu toe bij de kleine keutels gebleven. Ik zal morgen bij de garage eens vragen of die stuurkolom nog een ingang kan betekenen.
Iedereen bedankt voor de ondersteuning. Aan het eind van de week zal ik na het bezoek aan de garage een laatste update geven.

ferdinand, 10 maanden geleden

Ten eerste die vier jaar is dat met dezelfde UP. Daarnaast als het al vier jaar is dan is er absoluut een nest.Spoor dat nest op. Je kan ook wat voer en met name chips in je kofferbak leggen en gaan luisteren.Een muis die eet hoor je en zeker met Lays.Met het dichtmaken van je auto kan je wel stoppen.Heeft geen enkele zin.Er zijn voor de muizen zoveel mogelijkheden b.v. vanuit de bodem.De Up is geen Ferrari waarbij de onderkant helemaal glad en dicht is.En daar kan zelfs nog een muis naar binnen.Dus geef daar geen geld meer aan uit, maar ga op speurtocht.Er is toch toevallig niet iemand die een z.g.n. grap met je uithaalt.
Ferry

krisd, 10 maanden geleden

Zorg er ook zeker voor dat er geen voedsel in de wagen blijft liggen.

ferdinand, 10 maanden geleden

Dat moet zij juist wel doen ,dan kan zij horen of er ook een muis is.Ik heb niet voor niets chips genoemd.Die hoor je wel kraken.
Als je dan zeker weet,dat er een is,kan je gepaste maatregelen nemen.Maar ik wil nog even van Annet horen of zij het eens is met hetgeen ik heb gezegd nl. stoppen met de garage.
Ferry

JdeP, 10 maanden geleden

Heeft men de interieurventilator al eens verwijderd om te kijken of er een nest zit?


(een voorbeeld)

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=c3vDymrA...[/yt]


Succes

ferdinand, 10 maanden geleden

Annet is op muizenjacht!!
Ferry

AnnetKlinkt, 10 maanden geleden

Ik ben er weer. De garage heeft ontdekt dat het rubberen omhulsel rond de kabeldoorvoer naar het dashboard volkomen was weggevreten. Ze hebben er iets omheen gespoten(?) dat - volgens de monteur - zó hard is dat er geen knaagtandjes meer doorheen kunnen. Sinds donderdag geen muis meer in mijn auto gezien. Er staat nog wel gif (verboden!) waar ze gek op zijn en er wordt niet aan gevreten. Ook vind ik geen keutels meer; alles lijkt opgelost. Nu nog wachten of dat zo blijft als het weer gaat vriezen.
Iedereen bedankt voor de aandacht voor dit idiote probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen UP of stel zelf een nieuwe vraag.