Volkswagen Golf IV: noodloop golf tdi AXR Motor 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi AXR

Hallo

Ik heb al 2 jaar last van het probleem dat mijn auto soms bij diep weghalen in 5 de versnelling de auto in noodloop gaat.
Als ik zelf wil kan ik wel zo rijden dat ik er last van krijg.
Begrijp niet waarom niemand in staat is het probleem op te lossen. Ja ze zeggen direct nieuwe turbo plaatsen. Maar als deze toch stuk is waarom kan ik er dan wel al 2 jaar met dit probleem rijden.
Als ik gewoon rijd en de auto doorstrek in z’n vierde versnelling tot 3ooo toeren en dan schakel is er niks aan de hand. Alleen dus als ik 60 rijd in z’n vijfde versnelling en dan snel wil optrekken naar B.V 13o km.
Heeft u enig idee wat hier nou de oorzaak is en waar ik moet gaan zoeken of mijn monteur. Verder wil ik u graag vragen of u ook het volgende probleem erkent. Sinds 3 maanden heb ik soms last dat als ik weg rijd de auto schokt net of de koppeling niet goed werkt en of loskomt. Dit gebeurd niet altijd, als ik eenmaal rijd heb ik daarna geen last met schakelen . soms nog wel eens als ik direct weer in z’n eerste moet optrekken.
Hoop dat u mij wat informatie en antwoorden kan geven op mijn vragen.
Alvast mijn dank

andreborg

Geplaatst door andreborg (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Beste Andre

Begin eens met de auto te laten uitlezen, of ga ermee rijden en zet de monteur ernaast met de laptop bij zich en bekijk de meetwaardeblokken..Dan kun je al veel zien of uitsluiten.

Een defecte turbo is snel geroepen, maar meestal ligt het probleem net ergens anders..

Het probleem met het optrekken in de eerste versnelling, zal aan de koppeling liggen, trillen tijdens het optrekken > slappe veren in koppelingsplaat > Drukgroep o.i.d.

Gr Stefan

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad zo als stefan zegt eerst uitlezen.
Ik denk laaddruk over of onderschreden en aan de hand daarvan verdere diagnose stellen.
Trillende koppeling met het optrekken wordt een koppelingrevisie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.