Volkswagen GOLF: olie lampje blijft branden.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AXP, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

probleem: auto begint olie te verbruiken en in eerste instantie nog geen aanwijzing totdat het olilampje weer ging branden. nu zag ik dat er olie uit de pijlstok buis kwam, olie vuldop losgedraaid en kwam er toen achter dat er erg veel carterdruk was. (dit alles met draaiende motor).
bougies verwijderd en een soort wd40 in de cilinders gespoten want ik dacht dat het de zuigerveren konden zijn. na twee dagen de auto eerst gestart zonder bougies en daarna met, auto loopt nu weer prima maar na het vullen gaat het olielampje niet meer uit. olie niveau en sensor zijn goed en bedrading ook. wie heeft een idee?

RuudHofman

Geplaatst door RuudHofman (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 5 jaar geleden

Heb je al gecontroleerd of er wel oliedruk aanwezig is met een mechanische meter ?

RuudHofman (0), 5 jaar geleden

Het is al weer even geleden maar het lampje is toch weer vanzelf uitgegaan.
Dus probleem opgelost.
En ja er was wel oliedruk aanwezig, bedankt voor de reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.