Volkswagen Transporter: Oliepeil stijgt

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI (AXD)

Motortoerental bleef hoog door te hoog oliepeil. ANWB heeft 5 liter afgelaten volgens hem zonder water. Olie is ook vrij dun, we vermoeden dus diesel in het carter. Plaatselijke dealer heeft hier geen evaring mee, enkel lekkende waterpompen zoals hieronder beschreven. Heeft iemand wel al meegemaakt dat er diesel in de motor terecht komt?

Patrick

trendcars

Geplaatst door trendcars (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

klapband (0) PRO, 16 jaar geleden

Er zijn volgens mij maar 2 plaatsen waar diesel en olie vlak bij elkaar komen dit is in de opvoerpomp aan de zijkant van de kop en de pompverstuivers. Dat laatste heb ik al een paar keer meegemaakt dat de pompverstuivers uitgeslagen waren en de afdichtringen op die manier beschadigt je kan dit checken door of de brandstofdruk met lopende motor en in rust te meten of ze gewoon te demonteren en visueel te controleren

mvg patrick

Patrick8455 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het waren inderdaad de O-ringen van de pompverstuivers, bovendien zaten er ook aardig wat slijtage sporen op nokkenas en tuimelaars. Dit ook vervangen dus. Bedankt voor de reactie.

Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.