Volkswagen Golf: Piepend geluid.

Bouwjaar: 2001

Beste mensen,

Ik heb een Golf 4 1.6 16v AZD.
Sinds een paar weken geleden hoor ik een piepend geluid ( een parkiet geluid pieuw pieuw pieuw).
Ik dacht dat het misschien de multisnaar was, dus ik haalde de riem eraf en startte de auto. Geluid was weg.
Nieuwe multisnaar gemonteerd auto gestart maar nee hoor ik hoor het geluid nog steeds.
Vervolgens hoorde ik het lagertje van de looprol als ik hem met mijn hand ronddraaide. Ook besteld vervangen auto gestart weer niet verholpen ik hoor het nog steeds.
Afgelopen vrijdag is me dynamo stuk gegaan, die heb ik vervangen dacht dat het heel misschien daardoor kwam, maar dat was het ook niet.
Wie kan mij helpen de ene zegt tegen mij het is je stuurbekrachtigingspomp , de ander zegt het is je spanrol.
De ander zegt het is je aircopomp.
Als ik stationair stil sta en ik geef gas dan gaat het gepiep sneller.
Als ik de airco aan zet verandert het gepiep niet blijft hetzelfde.
Eerst dacht ik dat ik het geluid alleen stationair hoorde maar nu ook tijdens het rijden.
Wie kan mij helpen????

Joey1903

Geplaatst door Joey1903 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

HansM6 (0), 7 jaar geleden

Ik weet niet wat je probleem is maar ik weet wel dat je stuurpomp als die af is geen piepend geluid maakt, heb het zelf namelijk ook (stuurpomp) en dat zijn hele rauwe geluiden alsof iemand er een hand vol moeren in heeft gegooid. Je kunt dit testen door het reservoir even over het maximum te vullen. Dan zijn bij mij de geluiden weg(Passat met een ZF stuurhuis en stuurpomp). Doen louche autohandelaren ook als er stuurpomp problemen zijn, beetje te veel olie der in en je hoort niks meer. Als je het teveel aan olie er weer uit wilt hebben even een schone doek er in drukken, wat olie op laten zuigen en je bent het weer kwijt. Kun je die gaan uitsluiten. Kan ook je bak zijn trouwens dan krijg je zo een George Jetson geluidje.... Fluitend geluid is lekke koppakking. Rattelend geluid is druklager. Hoop dat je er iets mee kan....

Joey1903 (0), 7 jaar geleden

Het was de aircopomp uiteindelijk.
Mag dicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.